Ocak ayında gidilecek tatil yerleri

Norveç, Lapland.
Norveç, Lapland.

Çoğu insan yeni yerler görmek, tatile çıkmak için yaz aylarını tercih ediyor. Genellikle uzun tatiller yaza denk getirilmeye çalışılıyor, yıllık izinler bu zamanlara göre ayarlanıyor. Ancak yazın olduğu kadar kış aylarında tatil yapmak da oldukça keyifli ve eğlenceli. Eşsiz bir coğrafyada bulunan ülkemizde kış aylarında gezebilmek için farklı birçok lokasyon bulunuyor. Bunun yanı sıra dünyada da özellikle kışın görülmesi gereken çok sayıda yer var. Kış aylarına girdiğimiz bu son zamanlarda sizlere rehber olacak, kısa bir kış tatili yapabileceğiniz rotaların bulunduğu Ocak ayında gidilecek tatil yerleri yazımızla karşınızdayız.

Kars, Sarıkamış

Listemizi Türkiye’nin en meşhur kış rotası olan Kars’la başlıyoruz. Doğu’nun kar manzaralarının en muhteşeminin bulunduğu Sarıkamış’a Doğu ekspresi ile gidebilirsiniz. Böylece tüm İç Anadolu ve Doğu Anadolu’nun kar manzaralarını, dağlarını, göllerini, ovalarını ve akarsularının izleyerek Kars’a doğru eşsiz bir yolculuk yapabilir, sonunda Sarıkamış’a varabilirsiniz. Sarıçam ormanlık alanlarıyla sizi doğaya doyuracak Sarıkamış, kayağa oldukça elverişli pistleriyle kış tatili yapmak isteyenler için en doğru adreslerden biri. Burada kayak yapabilir, bembeyaz örtüyle kaplı doğayı keşfedebileceğiniz gezilere çıkabilir ya da sıcak odanızda beyaz cenneti izleyerek dinlenebilirsiniz. Vaktiniz olursa Ağrı Doğubeyazıt’ta gidip İshak Paşa Sarayı’nı görebilirsiniz.

Kars, Sarıkamış.
Kars, Sarıkamış.

Kayseri, Erciyes

İç Anadolu Bölgesi’nin en güzel illerinden biri olan Kayseri, Ocak ayında görmeniz gereken yerlerden biri. Gerek ulaşım kolaylığı gerek çevresinde çokça gezilecek yer olmasından dolayı en iyi kış lokasyonlarından olan kent, size eşsiz bir kış kaçamağı sunuyor. Erciyes Dağı’nda yer alan kayak merkezlerinde kayak yapabilir, keyifli anılar biriktirebilirsiniz. Bölgede yer alan görkemli kış otelleri size hem kış sporu yapma hem de huzurlu kış manzaralarının keyfini çıkarma imkanı tanıyor. Erciyes Dağı’nın verimli eteklerinde bulunan Kayseri, birbirinden güzel yemeklerin bulunduğu bir mutfağa da sahip. Mantığından pastırmasına, sucundan yağlanmasına birbirinden güzel lezzetleri tadabilirsiniz.

Kayseri, Erciyes.
Kayseri, Erciyes.

Bursa, Uludağ

Türkiye’de kış tatili denince akla gelen ilk lokasyon genellikle Uludağ oluyor. Uludağ yılın her döneminde ayrı güzelliklere sahip olsa da kış manzaralarıyla hafızalarımızda yer tutuyor. Bembeyaz pamuğu andıran görüntüsü ve ihtişamlı ormanlarıyla adeta doğal bir görsel şölen sunan Uludağ, kısa bir mola vermek istediğinizde kaçamak yapabileceğiniz en iyi kış lokasyonlarından biri. Uludağ hem profesyonel kayakçılar hem de amatörler için oldukça elverişli pistlere sahip. Burada kayak yapabilir, teleferikle gezerek manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Bölgedeki görkemli oteller, yıllardan beri kış aylarında tatilin en konforlu adreslerinden olmayı sürdürüyor. Ocak ayında bir Cuma günü kaçamak yapıp 2 gün bu otellerde kalabilir, keyifli bir küçük kış tatili yapabilirsiniz.

Bursa, Uludağ.
Bursa, Uludağ.

Kastamonu, Ilgaz

Ilgaz, kış tatilinde kalabalık olmayan yerleri tercih edenler için en iyi rotalardan biri. Kayak yapmaya oldukça elverişli olan Ilgaz Dağı, kayak merkezleriyle de ziyaretçilerinden tam not alıyor. Kastamonu ve Çankırı arasında bulunan Ilgaz, Ankara’ya yakın tatil yerleri arasında yer alıyor. Böylece bölgeye hem yakın çevreden hem de İstanbul gibi büyükşehirlerden ziyaretçiler geliyor. Burada Ilgaz milli parkını ziyaret edebilir, beyaza boyanmış zengin bitki örtüsüyle doğaya doyurabilir, görülmeye değer tarihi değerlerini gezerek keyifli zaman geçirebilirsiniz. Kış tatilinize keyif katacak doğal güzelliklerden olan Valla Kanyonu, Çatak Kanyonu ve İlgarini Mağarası gibi eşsiz coğrafi oluşumları da gezmeyi unutmayın.

Kastamonu, Ilgaz.
Kastamonu, Ilgaz.

Erzurum, Palandöken

Türkiye’deki en güzel ve en renkli kış tatili adreslerinden biri de Palandöken. Dünyaca ünlü kayak merkezlerine ve pistlere ev sahibi yapan Palandöken, özellikle kış sporları yapmayı ve öğrenmeyi sevenler tarafından sıklıkla tercih edilen bir lokasyon. Işıklı pistlerin renklendirdiği beyaz örtü ile karlarla kaplı bitki örtüsünü harmanlandığı şahane manzara oluşturduğu görsel şölenle sizi kendine hayran bırakacak. Burada kayak yapmanın tadına varabilir, bilmiyorsanız öğrenmeye başlayabilirsiniz. Palandöken’deki oteller de kış konseptine uygun dekorları ve imkanlarıyla ziyaretçilerinden tam not alıyor. Palandöken’i gelmişken Erzurum mutfağının en seçkin yemeklerini yemeden, bir cağ kebabı ve cevizli kadayıf dolması tatmadan dönmeyin.

Erzurum, Palandöken.
Erzurum, Palandöken.

Norveç, Lapland

Listemize yurtdışından da iki muhteşem kış tatili rotası eklemeden olmaz. Bunlardan ilki dünyanın en güzel manzaralarına sahip ülkelerinden biri olan Norveç. Norveç’teki en güzel aktivite ise hiç şüphesiz kuzey ışıklarının dansını izlemek… Bunun için ülkenin Lapland bölgesine gidebilirsiniz. Zira Türkiye’de böylesine güzel deneyimi yaşamanız mümkün değil. Ayrıca, Lapland’da yalnızca kuzey ışıkları yok. Vahşi yaşam parkları, bembeyaz kar manzaraları, ren geyiği, sıfırın altında 33 dereceye varan soğuğu ve haskilerle kızak imkanı sizleri bekliyor. Norveç’in göz alıcı doğal alanlarını gezebilir, kuzey ışıklarını görmeden önce unutulmayacak anılar biriktirebilirsiniz. Bölgedeki muhteşem otellerde konaklayabilir, harika bu Ocak tatili yapabilirsiniz.

Bulgaristan, Bansko.
Bulgaristan, Bansko.

Bulgaristan, Bansko

Listemizin sonunda Avrupa’nın en ünlü ve en uygun fiyatlı kayak merkezlerinden olan Bansko yer alıyor. Yurtdışında kış tatili yapmak istiyorsanız uygun fiyatları ve Türkiye’ye oldukça yakın konumuyla Bulgaristan’da yer alan bu kayak merkezi tam da size göre. Kayak merkezi Pirin Dağı eteklerinde bulunuyor. Bansko’da her zorluk derecesine uygun kayak pisti yer alıyor. Burada hem kayak yapmanın zevkine varabilir hem de dinlendirici bir kış tatili yapabilirsiniz. Kayak yapmanın yanı sıra kasaba içerisindeki Trinity Kilisesi, Pirin Ulusal Parkı ve Pirin Dağı’nın en yüksek noktası olan Vihren Tepesini gezebilirsiniz. Ayrıca Bulgaristan’a gelmişken birkaç gününüzü ülkenin diğer turistik bölgelerini gezmeye ayırabilir, küçük bir Bulgaristan turu yapabilirsiniz.