Sanattan eğitime ajanda

​Sanattan eğitime ajanda
​Sanattan eğitime ajanda

Sanatın şifresinden, mutfağın akademisine kadar ajandanın geniş yelpazesiyle her şey burada.

Balkan Ezgileri Sirkeci Garı’nda

Balkan göçmenleri, geçmişlerini anmak, geleceğe umutlarını aktarmak için 2 Ekim Pazar günü, Türkiye’ye ilk ayak bastıkları yer olan Sirkeci Garı’nda düzenlenecek “Bir Kofer, Bir Sandık” etkinliğinde buluşuyorlar. Kosova Prizrenliler Derneği’nin önderliğinde gerçekleştirilecek etkinlikte Kosova’dan gelen, Kosova’nın değerli sanatçısı Aluş Nuş, Arif Şentürk, Faruk Yılmaz, İmran Salkan, Rüstem Avcı ve Soner Özbilen sevilen Balkan ve Rumeli türkülerini seslendirecekler. Ayrıca 1980-1995 yıllarının ünlü rock grubu Mavi Sakal’ın solisti Tibet Ağırtan da mini bir konser verecek.

Konser-2 Ekim
Konser-2 Ekim

Ödüllü Komedi “Yoldan Çıkan Oyun” Yeni Sezonunu Açıyor

Geçtiğimiz yıl Afife Tiyatro Ödülleri’nde Haldun Dormen Özel Ödülü’nü “En İyi Komedi” dalında kazanan “Yoldan Çıkan Oyun”, Zorlu PSM’de yeni sezonuna başlıyor. Komedi türünün sevilen isimleri Sarp Apak, Öner Erkan ve Bartu Küçükçağlayan’ın bir araya geldiği oyunun yönetmenliğini Lerzan Pamir üstleniyor. Talimhane Tiyatrosu işbirliğiyle sahneye konan oyun, hiç dinmeyen temposu, yetenekli oyuncu kadrosu ve adeta oyunculardan biri sayılan dekoru ile yeni sezonda da tiyatroseverlerle buluşuyor.

Tiyatro- 7/8 Ekim
Tiyatro- 7/8 Ekim

Burger Savaşları Başlıyor

BurgerLab tarafından her yıl düzenlenen Geleneksel Burger Savaşları’nın 4.’üncüsü 26 Ekim 2016’da Zorlu Center BurgerLab’de gerçekleşecek. Bu yılki Burger Savaşları’nda tariflerine Türkiye’nin “Coğrafi İşaretli” ürünlerini, Türkiye’de üretildikleri bölgeler ile özdeşleşen ve Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillenen yerel lezzetleri ekleyenler yarışacak. Taşköprü sarımsağı, Kars kaşarı, Gemlik zeytini ve benzeri tescillenen tatları burgerleriyle birleştirmeyi sevenler, yeme içmeyi sevip mutfağa da ilgi duyanlar, Burger Savaşları’nda bir araya gelecek.

Yemek- 26 Ekim
Yemek- 26 Ekim

Mutfağı Akademide Öğrenin!

Ülkemize 20’nin üzerinde ülkede başarı kazandırmış milli şef Serkan Bozkurt tarafından kurulan Chef’s Table Mutfak Akademisi’nin profesyonel eğitimleri 15-17 Ekim tarihlerinde başlıyor. Teknik üzerinden tarife giden bir yol izleyerek eğitim veren akademi, U düzende hazırlanmış mutfaklarda az kişiye birebir eğitim veriyor. Akademi teknik algısı yüksek her mutfakta çalışabilecek mezunlar yetiştiriyor. Chef’s Table Mutfak Akademisi farklı pişirme tekniklerini öğreterek, yaptığını ifade edebilecek bilinçli ve ayakları yere basan şefler yetiştiriyor. Aşçılığı mesleğe dönüştürmek ve inovatif yaklaşımlar ile kendini geliştirip, uluslararası standartta eğitime sahip olmak isteyenler elini çabuk tutmalı!

Yemek- 15/17 Ekim
Yemek- 15/17 Ekim

İstanbul’a Yakışır Bir Festival

Binlerce hikâyeye, şiir ve öyküye ev sahipliği yapmışİstanbul, dünya edebiyatçılarını bir araya getiriyor. Sekiz yıldır aralıksız düzenlenen ve bugüne kadar toplamda 150’den fazla uluslararası şairi ve edebiyatçıyı ağırlayan Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali, dokuzuncu yılında bünyesine öykü, roman ve çocuk edebiyatını da katarak devam ediyor.

Edebiyat-2 Ekim
Edebiyat-2 Ekim

Taş Kabare Sunar: Kel Şarkıcı

Taş Kabare, yeni sezonu Eugene Ionesco’nun “Kel Şarkıcı” oyunuyla açıyor. Tuhaf garsonların yemek servis etmek için hazır beklediği ama yüzyıllardır tek müşterinin bile uğramadığı tekinsiz bir kabarede umutların tükendiği noktada bir gece her nedense mekân ansızın dolar ve hikâye başlar…

Tiyatro-6/7/13/20/27 Ekim
Tiyatro-6/7/13/20/27 Ekim

Çağdaş sanatın şifreleri çözülüyor

İstanbul Modern’in yetişkinlere yönelik atölye ve seminer programı Atölye Modern, 12 Ekim 2016’da Mario Levi’den “Yaratıcı Yazarlık Atölyesi” ile başlıyor. Programda yer alan “Modern ve Çağdaş Sanat Tarihi”, “Sanat ve Toplum”, “Sanatçıların Dünyasını Anlamak” başlıklı seminerlerin yanı sıra “Çağdaş Sanatın Şifreleri” başlıklı yeni bir program da sanatseverleri bekliyor. Yaratıcı Yazarlık semineri yazar Mario Levi; Modern ve Çağdaş Sanat Tarihi seminerleri Doç. Dr. Esra Alicavuşoğlu, Prof. Dr. Uşun Tükel, Öğr.Gör. Fırat Arapoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Osman Erden; Sanat ve Toplum Semineri Yrd. Doç. Dr. Nusret Polat yönetiminde gerçekleştiriliyor.

Eğitim-12 Ekim
Eğitim-12 Ekim

Renkli, Kıpır Kıpır, Matrak Bir Sergi:‘Modern Africa / A Rainbow Nation’

No LaB, ‘Modern Africa / A Rainbow Nation’ isimli ilk temalı sergisini, 13 Ekim’de Global Karaköy’de açıyor. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren No LaB’in kurucuları, “Afrikalıların, politik ve sert geçmişlerine rağmen, sanatlarını matrak ve renkli bir tavırla yansıtmaları sadece bizi değil bütün Avrupa ve sanat dünyasını etkiledi. Biz de No LaB olarak dünyayı etkisi altına alan bu sanatı Türkiye’ye taşımak istedik” dedi. Afrika sanatı iki ay boyunca Global Yatırım Holding’in Karaköy’deki galerisinde görülebilecek.

Sergi-13 Ekim
Sergi-13 Ekim

Geleceğin Mühendisleri Yol Yapacak

Bilimi, teknolojiyi, mühendisliği ve matematiği kullanarak çözüm ortaya koymaya teşvik eden Engineering for Kids (EFK), 9 Ekim 2016 Pazar Günü Oyuncak Müzesi’nde çocuklar ile buluşacak. EFK İnşaat Mühendisliği eğitiminde 7-11 yaş arası çocuklar, yol yaparken hem öğrenecek hem eğlenecek.

Eğitim-9 Ekim
Eğitim-9 Ekim