Silvia Perez Cruz: 'Sanat evimizde başlıyordu'

​Silvia Perez Cruz
​Silvia Perez Cruz

Silvia Perez Cruz Arjantin, Şili, Uruguay, Portekiz ve Fransa turnelerine çıktığı ve 20'den fazla İspanyol şehrinde performans sergilediği, repertuvarındaki klasik ve yeni şarkıları seslendirdiği son albümü Vestida De Nit’in dünya turnesi kapsamında 20 Şubat'ta İş Sanat'ta hayranları ile buluşacak.

Müzik ve sanatla iç içe bir ailede büyüdünüz. Ailenizin profesyonel kariyerinize etkileri neler?

3 yaşından beri müzik öğrenmeye başladım ve müzikle iç içeydim. Müziğe hep aşinaydım ve bunun ailemin bana öğrettiği en değerli şey olduğuna inanıyorum. Müzik ve sanat genel olarak evimizdeki iki önemli kavramdı. Babam gitar çalar, şarkı söyler, annem de ona eşlik ederdi, ayrıca bir sanat okulu da vardı.

Vestida De Nit son albümünüz. Bu albümde nasıl bir Silvia Perez Cruz dinleyeceğiz?

Olabildiğince özgür bir şekilde kendi tarzımızı oluşturmak için çok fazla araştırma yaptık. Albümde bazıları cover bazıları da bana ait olan şarkılar var. Şarkılarım estetik bir şekilde kendi müziğimin artistik özelliklerini taşıyor.

"Rol yapmak, şarkı söylemek, dans etmek gibi farklı sanatsal disiplinlerinin içinde olmayı seviyorum."
"Rol yapmak, şarkı söylemek, dans etmek gibi farklı sanatsal disiplinlerinin içinde olmayı seviyorum."

Aynı zamanda filmler için soundtrackler hazırlıyor ve oyuncu olarak da yer alıyorsunuz. Oyunculuk sizin için ne ifade ediyor?

Rol yapmak, şarkı söylemek, dans etmek gibi farklı sanatsal disiplinlerinin içinde olmayı seviyorum. “Cerca de tu casa” bu anlamda benim için harika bir tecrübe oldu. En son biri orijinal ikisi cover olmak üzere İspanya-Uruguay ortak yapımı Uruguaylı yönetmen Brechner’in yönettiği bir proje için 3 şarkı hazırladım.

Birçok farklı türü başarı ile seslendiriyorsunuz. Sizi en çok etkileyen müzik tarzı hangisi?

Şarkılar ortaya çıktıkça anlıyorum ki aslında ben hepsinin birer karışımıyım. Klasik, caz, flamenko okudum. İber yarımadası, Güney Amerika, Habaneras ve Küba müziğini öğrendim. Hepsi beni bir şekilde etkiliyor. Aynı zamanda farklı müzisyenlerden ve stillerden çok şey öğrendiğimi düşünüyorum. Müziğin kendisi bir dil. Stilleri çok fazla düşünmüyorum.

"3 yaşından beri müzik öğrenmeye başladım ve müzikle iç içeydim. "
"3 yaşından beri müzik öğrenmeye başladım ve müzikle iç içeydim. "

Türk dinleyicilerinize mesajınız var mı?

İstanbul’da söyleyeceğim için çok mutluyum bu benim yıllar sonra ikinci Türkiye konserim olacak. Dinleyicilerimizle, müzisyen arkadaşlarımla bir ailenin parçası, kocaman bir yürek gibiyiz. Mutlu, kederli, duygusal ve romantik şarkıları en cömert halimizle dinleyici ile paylaşacağız.