Skykitap: Haziran ayı önerileri

​Skykitap: Haziran ayı önerileri
​Skykitap: Haziran ayı önerileri

Yeni bir yola çıkmaya var mısınız? Öyleyse gelin bu birbirinden güzel kitaplara bakalım...

Genç şairin ilk roundu

Kavga Başlıyor / Raşit Ulaş

Genç şair Raşit Ulaş’ın İtibar, Fayrap, Yedi İklim gibi edebiyat dergilerinde yayımlanan şiirleri “Kavga Başlıyor” adıyla kitaplaştı. Şair, dünyaya karşı mesafeli bir tutum sergilediği, itirazlarını veya katıldığı değerlerin altını çizdiği, zaman zaman konuşma diline yaklaştığı şiirlerinin yer aldığı bu ilk kitabıyla şiir dünyasına sağlam bir giriş yapıyor.

Profil Kitap - 64 sayfa
Profil Kitap - 64 sayfa

Yeni bir yola çıkmaya hazır mısınız?

Yolda / Jack Kerouac

Amerikan edebiyatının önemli yazarlarında Jack Kerouac, Beat Kuşağı’nı anlattığı romanında bir yandan sansürsüz, saf, olduğu haliyle kendi hikayesini de anlatıyor. Yazarın üç yıllık notlarını daktiloda üç haftada bir rulo halinde yazdığı bilinen kitabı elinizden bırakamayacaksınız.

Siren Yayınları - 356 sayfa

Rushdie Doğu’yu anlatmaya devam ediyor

Mağriplinin Son İç Çekişi / Selman Rushdie

Dünyaca ünlü romancı Rushdie son romanında Hintli-Yahudi karakteri Mağripli Zogoiby’nin ağzından anlattığı hikayede bu kez okuyucusunu Hindistan’dan İspanya’ya doğru uzun bir yolculuğa çıkarıyor. Romanda Hindistan’ın iç politikası, toplumsal yaşamı ve Hint altkıtasındaki değişimler de gözler önüne seriliyor.

Can Yayınları - 552 sayfa
Can Yayınları - 552 sayfa

Bu apartmanda herkes ayrı bir alem

Hayat Apartmanı / Mustafa Ulusoy

Yazar ve psikiyatrist Ulusoy yeni romanında Hayat Apartmanı’nda yaşayan Mualla, Selma, Tarihçi Kamil, Cemile, Halepli Muhammet gibi karakterlerin hikayeleri üzerinden sıradan insanların iç dünyalarını ve olur olmaz nedenlerle birbiriyle çatışmalarını sürükleyici bir dille okuyucuya aktarıyor.

Kapı Yayınları - 330 sayfa

Mutlu sona ulaşamayanlar bu kitapta

Beni Onlara Verme / Tarık Tufan

Çağdaş edebiyatımızın sevilen kalemi, roman yazarı Tarık Tufan’ın son kitabında bir semti, o semtin mahallelerini ve o mahallelere sıkışmış karakterlerin birbirinden ilginç hikâyelerini akıcı bir dille anlattığı denemeleri yer alıyor.

Profil Kitap - 248 sayfa
Profil Kitap - 248 sayfa

Yüz yıl önceki Ramazanları merak edenlere

Eski İstanbul Ramazanları / Halit Fahri Ozansoy

Ozansoy otobiyografi türündeki bu eserinde çocukluk dönemindeki Ramazan aylarını anlatıyor. Kitapta, 19. yüzyılın ilk yarısında İstanbul'un merkezi semtleri olan Vezneciler, Direklerarası. Eminönü ve Sehzadebaşı’nda yaşanan Ramazanlara dair çok güzel anılar yer alıyor.

Elips Kitap - 112 sayfa
Elips Kitap - 112 sayfa

Orhan Okay’ı anmak ve anlamak

Tanıdığım Orhan Okay / Alim Kahraman

Eleştirmen Alim Kahraman, geçen yıl hayata veda eden Türk edebiyatının önemli isimlerinden merhum Prof. Dr. Orhan Okay’la ilgili tanıklıklarını ve anılarını bu kitapta edebiyatseverlere aktarıyor. Eser, edebiyatımıza önemli katkılar sağlamış Okay’ı anlamak ve anmak isteyenlerin kitaplığında mutlaka bulunmalı.

Büyüyenay Yayınları - 224 sayfa
Büyüyenay Yayınları - 224 sayfa

Başucunda bulunsun!

Araba Sevdası / Recaizade Mahmut Ekrem

Recaizade Mahmut Ekrem’in Servet-i Fünun döneminde tefrika ettiği ve 1898’de kitaplaşan Araba Sevdası romanı Sultan Abdülaziz döneminde geçiyor. Tanzimat sonrası dönemin en önemli Türkçe romanı olarak bilinen bu klasik eserde, o dönem İstanbul’un mirasyedi çevrelerinde görülen “alafranga züppe” tipi abartılarak bir aşk hikâyesinin içine yerleştiriliyor.

İletişim Yayınları - 351 sayfa