SkyÖneri

Kitapların sayfalarına dokunmak, film afişlerine bakmak, plakların sesine kulak vermek sizi başka bir dünyaya sürükler.
Kitapların sayfalarına dokunmak, film afişlerine bakmak, plakların sesine kulak vermek sizi başka bir dünyaya sürükler.

Geçmişin özlemini duyanlar, nostalji yaşamak isteyenler için Beyoğlu’nun tarihi dokusu içinde yeni bir yer var: Pami Sahaf Pera.

DEMIRÖREN İSTIKLAL’DE GEÇMIŞE YOLCULUK YAŞATIYOR

Sahaflar basımı durmuş, bulunamayan kitapların peşine düşen, o kitapların yaşanmışlığından keyif alanların müdavimi olduğu mekânlardır. Kitapların sayfalarına dokunmak, film afişlerine bakmak, plakların sesine kulak vermek sizi başka bir dünyaya sürükler. İşte geçmişin özlemini duyanlar, nostalji yaşamak isteyenler için Beyoğlu’nun tarihi dokusu içinde yeni bir yer var: Pami Sahaf Pera. Film afişleri, plaklar, çizgi romanlar, pullar, arayıp bulamadığınız kitaplar ve geçmişe ait birçok obje… Adeta sizi zaman yolcuğuna çıkaracak olan bu değerlerin hepsi Demirören İstiklal’in 4.katında açılan Pami Sahaf Pera’da!

Simone Kermes, Vivica Genaux
Simone Kermes, Vivica Genaux

OPERANIN IKI YILDIZ SOLISTI BAROK DÜELLOSUNDA!

Vivica Genaux & Simone Kermes / Capella Gabetta Opera dünyasının zirvesindeki iki yorumcu, Alaska doğumlu mezzo-soprano Vivica Genaux ve Alman koloratur soprano Simone Kermes, barok ve klasik dönem eserlerine getirdikleri yorumla dikkatleri üzerine çeken Capella Gabetta eşliğinde olağanüstü bir barok düellosu sergilemek üzere İş Sanat’a geliyor. 18. yüzyılda yaşanan gerçek bir barok çekişmesinden esinle oluşturulan gösteri Abba’dan Madonna şarkılarına uzanan renkli repertuvarıyla izleyicileri büyüleyen Kermes ve Genaux’un başarılı keman virtüözü Andrés Gabetta’nın yönetimindeki Capella Gabetta eşliğinde vereceği bu çok özel konseri kaçırmak istemeyenler, 12 Ocak 2016, Perşembe akşamı saat 20.30’u ajandalarına şimdiden not edebilirler.

Dergilere gazete bayilerinden ve kitapçılardan ulaşabilirsiniz..
Dergilere gazete bayilerinden ve kitapçılardan ulaşabilirsiniz..

“BİLGE ÇOCUK” VE “BİLGE MİNİK” ÇOCUKLAR IÇIN ŞAHANE DERGILER

Eylül ayında yayın hayatına başlayan Bilge Çocuk ve Bilge Minik, çocukların yaşlarına göre içerikleriyle çocukların en sevdiği dergiler arasında yerini aldı. Henüz bu dergileri görmeyen anne-babalar, okul öncesi eğitim gören çocuklarını Bilge Minik, ilkokul çağındaki çocuklarını ise Bilge Çocuk dergisi ile tanıştırmalı. Eğlenceli ve öğretici içerikleriyle birbiriyle yarışan bu iki dergi eğlenmeyi ve öğrenmeyi seven çocuklar için büyük kaynak. Ayrıca, her ay dergilerle birlikte verilen aktivite hediyeleri ise büyüklerin bile ilgisini cezbeder nitelikte. Her iki dergiye de gazete bayilerinden ve kitapçılardan rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Çocuklar slimelerle yaratıcılığını geliştirecek.
Çocuklar slimelerle yaratıcılığını geliştirecek.

TÜRKIYE’NIN YENI EĞLENCESI SLİME OYUN JÖLESİ

Türkiye’de ve dünyada büyük bir kitleye ulaşan slime, çocukların aileleriyle birlikte evde yapabileceği ve istediği renkle ve malzemeyle çeşitlendirebildiği bir hobi oyunu. Bazı oyuncak satan mağazalarda bulunsa da özellikle yapımı da çok eğlenceli olan slime, daha çok ev yapımı olanları tercih ediliyor. Bu yüzden insanlar slime yapma teknikleri geliştiriliyor. Rengarenk slimeler, çocuklara oyun hamurundan farklı bir eğlence sunuyor. Yapışmayan yapısıyla özellikle çocukların kendilerine ve eve bir zarar vermesini engelliyor. Yapımı ise çok kolay ve eğlenceli. Çocuklar anne ve babası eşliğinde, su, boraks, gıda boyası, tutkal ile şeklini alan slimelere çeşitli simler ekleyerek yaratıcılığını geliştirebilir ve istedikleri kadar oynayabilirler.

Evernote siz neredeyseniz orada.
Evernote siz neredeyseniz orada.

TÜM GEZILERINIZ TEK UYGULAMADA; EVERNOTE

Evernote tatil planı yapabileceğiniz, gittiğiniz yerler hakkında notlar tutup fotoğraflar arşivleyebileceğiniz bir uygulama. Gittiğiniz ufak bir mekânın, önemli ve unutmak istemediğiniz bir detayı olabilir. Hemen uygulamanızı açın ve o detayı birkaç dakika içerisinde kaydedin. Gezi anılarını böyle anlık olarak derlemek, gezi sonrasında bu anılarla güzel bir blog açmak ya da sosyal medyada paylaşmak isteyenler için bir hayli faydalı bir seçim olacaktır. Kaydettiğiniz günce-lerinize tüm cihazlarınızdan ulaşabilmenizi sağlayan Evernote siz neredeyseniz orada.

Valiz içi düzenleyiciler ile valiz hazırlamak daha pratik.
Valiz içi düzenleyiciler ile valiz hazırlamak daha pratik.

VALIZDE EŞYA ARAMAK ARTIK ÇOK KOLAY

Seyahat hazırlığının en sıkıcı kısmıdır valiz hazırlamak… Hangi eşyayı getirmek, hangi eşyayı nereye koyacağına karar vermek… Sürekli seyahat edenlerin sıklıkla kullandığı valiz içi düzenleyici setler ile daha düzenli valiz hazırlarsınız, giysileriniz kırışmaz, aradığınız eşyayı bütün bavulu dağıtmadan rahatça bulabilirsiniz. Oldukça hafif naylon ya da polyester malzemeden üretilen 7 parçadan oluşan bu valiz içi düzenleyiciler ile daha pratik bir şekilde valiz hazırlayacaksınız.

Cepli atkı sayesinde kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.
Cepli atkı sayesinde kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

BU ATKILAR BIR BAŞKA ISITIYOR

İşte size bu soğuk havalarda, sokaktaki işlerinizi hallederken saatler boyunca sıcak kalmanızı sağlayacak Cepli Polar Atkı. İçinde bulunan ısıtmalı kapitone ekleri mikrodalganızda ısıtın ve tekrar yerine yerleştirin. Termal Cepli Atkı soğuğa karşı önlem almak için harika bir ürün. Sizi ısıttığı gibi, cepli yapısı ile her türlü eşyanızı kolayca taşıyabileceğiniz çok fonksiyonlu bir de aksesuar. Bu cepli atkı boyun ve cep kısımlarında bulunan termal sistem sayesinde eliniz ve boynunuzdaki sıcaklığı muhafaza etmenizi sağladığı gibi, aynı zamanda kumaş dokusundaki rahatlık sayesinde kendinizi iyi hissedeceksiniz.

Soğuk havaların en şık çözümü kazaklar.
Soğuk havaların en şık çözümü kazaklar.

AYIN VAZGEÇILMEZ KIYAFETI OVERSIZE KAZAKLAR

İncecik ipten, seyrek dokunmuş ya da yünlere boğulmuş kalın görünümlü bir kazak… Oversize kazaklar. 2016 yılında moda haline gelen uzun tişörtlerin takipçisi olarak 2017 kışına uyarlanan oversize kazaklar hem tarzınızı bozmuyor hem de sizi soğuktan koruyor. Soğuk havaların en şık çözümü olan kazaklar, günlük kıyafetlerle kombine edilince mükemmel bir uyum sağlıyorlar. Kış mevsiminde modayı da kaçırmak istemeyenlerin gardıroplarımızda yerini almalı.

“Ofisten Mutfağa”
“Ofisten Mutfağa”

İŞ DÜNYASININ PROFESYONELLERI MUTFAKTA

İş dünyasının profesyonelleri, “Ofisten Mutfağa” ile mutfak mesaisine başlıyor. Türkiye’de şirket içi iletişime yeni bir boyut kazandıran “Ofisten Mutfağa” yarışması, çalışan motivasyonunu artırmayı, yaratıcı bir rekabet ortamında eğlenmeyi ve takım ruhunu yükseltmeyi hedefleyen tüm şirketlerin katılımına açık… Eataly Executive Şefi Claudio Chinali, şef, gastronom ve yazar Semi Lichy ve şef ve gastronom Rudolf Van Nunen’nin jüride yer aldığı yarışmada birinci olan ekip, büyük ödül olarak Amsterdam seyahati ve Taste Of Amsterdam Festival’e katılma şansı elde edecek. Bu yıl ikincisi düzenlenen ve iş dünyasındaki rekabeti yemek keyfine dönüştüren yarışmanın başvuruları 10 Şubat’ta sona erecek. Yarışmaya “basvuru@ofistenmutfaga.com” adresinden başvurabilirsiniz.

Happy Cow’a “happycow.net” adresinden ulaşabilirsiniz.
Happy Cow’a “happycow.net” adresinden ulaşabilirsiniz.

VEJETARYENLAR BURAYA!

Vegan ve vejetaryenseniz, gittiğiniz yerde yiyecek bulmanız çok daha zor olabiliyor. Happy Cow uygulaması size büyük bir kolaylık sağlıyor. Dünyanın neresinde olursanız olun size göre olan restoranları öğrenebilir, gitmeyi düşündüğünüz restoran hakkında yorumlara bakabilir ve güzel bir ziyafet çekebilirsiniz. Happy Cow’a “happycow.net” adresinden veya mobil uygulamalardan kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Destek için, 2868’e “HALEP” yazıp mesaj yollayın.
Destek için, 2868’e “HALEP” yazıp mesaj yollayın.

GÖRMEZDEN GELMEYIN! TÜRK KIZILAY’INDAN HALEP’E İNSANİ YARDIM

Kızılay, Suriye’de yaşanan savaşın yaralarını sarmaya, savaş koşullarında açlık ve sefaletle yaşamak zorunda kalan Haleplilere el uzatıyor. Gelin, bu zorlu şartlarda onlar için biz de harekete geçelim, yaralarını birlikte saralım. Destek için, bütün GSM operatörleri üzerinden 2868’e “HALEP” yazıp mesaj yollayarak 10 TL bağışta bulunabilirsiniz.

Kış çayı soğuk havaların sıcak dostu.
Kış çayı soğuk havaların sıcak dostu.

SOĞUK GÜNLERIN SICAK DOSTU KIŞ ÇAYI

Havaların soğuması ve kış aylarının gelmesiyle birlikte kış çayı da hayatımızda yer alan bir çay haline geldi. Kış aylarının getirdiği hastalıkların doğal, etkili ve en keyifli çözümünü mutfağımızdan eksik etmemeliyiz. Hemen hemen her aktardan temin edebileceğiniz ve kolaylıkla bir frenc press yahut cezvede hazırlayabileceğiniz kış çayı soğuk havaların sıcak dostu. Kuşburnu, ıhlamur, papatya, zencefil, tarçın ve daha birçok bitki ile demini zenginleştirebilir, bal ile tatlandırıp günün yorgunluğunu ve soğuk algınlığınızı üstünüzden atabilirsiniz.

Mardin Artukbey dibek kahvesi günün yorgunluğunu alacak.
Mardin Artukbey dibek kahvesi günün yorgunluğunu alacak.

GELENEKSEL BIR TADIN YENI HALI ARTUKBEY DİBEK KAHVESİ

Bir Mezopotamya geleneği olan dibek kahvesi aslında bir pişirme şekli değil, bir kahve öğütme yöntemi. Dibek taşında öğütülen bu kahve, koyu kıvamı ile Türk kahvesinden ayrılarak dibek kahvesi ismini alır. Artukbey Kahvecisi’nin bu geleneksel lezzeti 7 kahve ve 3 bitki ile harmanlayıp dibekte öğüterek yeniden yorumladığı dibek kahvesi ise koyu ve acı kahve tadından biraz farklı. İçindeki kakule ile ferahlık veren tadı ve hafif kıvamıyla, herkesin rahatlıkla içebileceği bir kahve karşımızda. Mide rahatsızlıklarınıza ve soğuk algınlığınıza iyi gelecek sürpriz bir tat olarak sunulan Mardin Artukbey dibek kahvesi günün yorgunluğunu da alıp götürecek türden.

Happy-Nes, her gün kullandığımız objeleri renklerle buluşturmuş.
Happy-Nes, her gün kullandığımız objeleri renklerle buluşturmuş.

MÜZIĞIN RENGI KULAKLIKLARDA

Dinamik kültürlerin ortak dilinin mihenk taşı olan her bir rengin ayrı hikayesi var. Happy-Nes de, yeni tasarımlarında doğaya hakim kültürlerden esinlenerek her gün kullandığımız objeleri renklerle buluşturmuş. Sevdiklerine özel bir hediye almak isteyenlerin paylaşma anının güzelliğine bir de renklerin harmonisi eklenince hediyeler farklı seçeneklerle mükemmel hale geliyor. Canlı renklerin ön planda olduğu bu handmade (el emeği) ürünlere www.happy-nes.com adresinden ulaşabilirsiniz.