Sözcüklerin perdesinde buluşalım

Orada bir yerde bir dünya var...
Orada bir yerde bir dünya var...

Kitap, zihnin sinema perdesidir çoğu zaman... Kelimeler cümlelere devrilirken o perdede oynayan her sahne, satırları birer oyuncuya çevirir ve zihninde heyecan verici bir film başlar. İşte senin tükenmeyen vizyonun o sayfalardır. O sayfalardan birinde buluşmak dileğiyle...

SAHİ, DİYAR-I RUM NERESİ?

Kendine Ait Bir Roma / Cemal Kafadar

Diyar-ı Rum’da Kültürel Coğrafya ve Kimlik Üzerine” alt başlığıyla yayımlanan kitap, “Diyar-ı Rum neresidir?Bir tür vatan mıdır? Anadolu mudur Roma mıdır? Kimlere Rumî denmiştir? Roma kimliğinin ve kültür mirasının tapusu Bizans’tan Batı’ya mı geçmiştir?” sorularına cevap veriyor. Siz de Osmanlı Devleti şemsiyesi altına girmiş farklı kimlikler hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, bu kitap tam size göre.

Metis Yayınları - 144 Sayfa
Metis Yayınları - 144 Sayfa

BETONDAN ÖNCE AHŞAP VARDI

Türk Ahşap Konut Mimarisi - 17. - 19. Yüzyıllar/Doğan Kuban

Yüzyılımıza kalan örnekler üzerinden tanıdığımız cumbalı, avlulu ahşap Türk evlerinin 17. ve 19. yüzyıllar arasındaki seyri bu eserde kayıt altına alınmış. Türk ahşap konut mimarisinin, kapsamlı bir tarih araştırması ve derinlemesine bir kuramsal yaklaşımla değerlendirilmeye çalışıldığı kitap gravürlerde gördüğümüz Türk evlerine mercek tutuyor.

İş Bankası Kültür Yayınları - 296 Sayfa
İş Bankası Kültür Yayınları - 296 Sayfa

KADINDAN ŞAIR OLMAZ MIYDI?

O Korkunç Maharet / Elif Nuray

Şair Elif Nuray’ın Dergah, Hece, İtibar, Yasak Meyve, Kum ve Mahalle Mektebi gibi dergilerde yayımlanan şiirleri “O Korkunç Maharet” adıyla kitaplaştı. Kadından şair olmaz mı demişlerdi? Siz başkalarının ön yargılarını dinlemeyin, kendi kuşağının güçlü sesleri arasında gösterilen Elif Nuray’ın ilk göz ağrısı kitabını okuyun.

İz Yayınları - 64 sayfa
İz Yayınları - 64 sayfa

BU KİTAPLA OLUR

Herkes Kağıt Sanatı Yapabilir / Elizabeth Moad

Kişiye özel yapılmış el yapımı bir hediye, hediyeyi veren için de alan için de mağazadan alınan bir hediyeden çok daha fazla anlam taşır. Birkaç basit teknikle sadece benzersiz değil aynı zamanda profesyonel ve göz alıcı bir kart, bir hediye ya da süsleme hazırlamanız mümkün! İşte bu kitap gerekli araç gereçlerden temel tekniklere adım adım fotoğraflar eşliğinde verdiği bilgilerle size bu konuda yardımcı olacak.

Profil Kitap - 160 Sayfa
Profil Kitap - 160 Sayfa

YABANCI DOSTLARA HEDİYE

July 15; Coup Attempt In Turkey / Charles Bukowski

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı, kısaca SETA’nın Muhittin Ataman editörlüğüyle hazırladığı bu İngilizce kitapta, Türkiye’de 12 Temmuz 2016’da yaşanan darbe girişiminedair yerli yabancı yazarların kaleme aldığı makaleler yer alıyor.15 Temmuz’da Türkiye’de yaşananları merak eden yabancı dostlarınıza internetten de sipariş edebileceğiniz bu kitabı hediye edebilirsiniz.

SETA - 272 Sayfa
SETA - 272 Sayfa

HASTALIKLA GELEN HEDİYE

Son Hediye/Abdulrazak Gurnah

Çok katmanlı romanların yazarı Zanzibarlı Gurnah yeni romanını etnik kimlik, köken ve aile temaları etrafında dokuyor. Elinizden düşüremeyeceğiniz romanda, İngiltere’de yaşayan bir Afrikalı göçmen olan Abbas’ın, yakalandığı hastalığın ardından geçmişini sorgulamaya başlaması ve hastalığıyla birlikte bir hikaye anlatıcısına dönüşmesi anlatılıyor.

İletişim Yayınları - 284 Sayfa
İletişim Yayınları - 284 Sayfa

20. YÜZYILIN 7 FIKIR ADAMI

20. YY Seçkin İslam Düşünürleri / Muhammed Şankiti

Moritanyalı araştırmacı-yazar Şankiti yeni kitabında20. yüzyılda fikirleri ve hayatları ile İslam dünyasına etki etmiş Muhammed İkbal, Aliya İzetbegoviç, Muhammed Abdullah Dıraz, Malik bin Nebi, İsmail Faruki, Muhammed Esed, Muhammed Hamidullah gibi 7 şahsiyetin portrelerini soğuk bir akademik üslup yerine, hayatın gerçekleriyle anlamlandırarak okuyucuyla buluşturuyor.

Mana Yayınları - 88 Sayfa
Mana Yayınları - 88 Sayfa

BAŞUCUNDA BULUNSUN!

İnce Memed / Yaşar Kemal

Türk edebiyatının klasikleri arasında yer alan, Yaşar Kemal’in otuz iki yıllık bir zaman diliminde yazdığı İnce Memed romanı, ağalık düzenine başkaldıran Memed'in hikayesi üzerinden, insan ilişkileri, doğası ve renkleriyle Çukurova'nın öyküsünü okuyucuya aktarıyor. İlk baskısı 1955 yılında yapılan kitabı, “Memed, my hawk” adıyla yapılmış İngilizce çevirisinden de okumak mümkün.

Yapıkredi Yayınları - 448 Sayfa
Yapıkredi Yayınları - 448 Sayfa