Türkiye’de balayına gidilecek 5 yer

Marmaris.
Marmaris.

Herkes düğününün en güzel şekilde geçmesini ister. Bu nedenle düğün öncesi hazırlıklar oldukça dikkatle yapılıyor. Ev dizmesi, mobilyası, çeyizi, düğün salonu, gelinliği… Hal böyle olunca da süreç zorlu ve meşakkatli bir hal alıyor. Düğün gününe gelindiğinde ise çiftlerde büyük bir yorgunluk oluşmuş oluyor. Bu zamandan sonra gelin ve damadın aklındaki tek düşünce dinlenebilecekleri balayı tatiline bir an önce çıkabilmek… Yorgunluk atmanın yanı sıra çiftlerin birbirine zaman ayırdığı bu aşk tatili için ülkemizde birbirinden eşsiz lokasyonlara bulunuyor. Karlar arasındaki sıcak kış tatilinden kızgın kumlardan denizlere dalınan keyifli günlere kadar birçok seçenek var. Biz sizler için Türkiye’de balayına gidilecek 5 yeri derledik.

Marmaris

Her yıl on binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Marmaris Ege'nin en popüler tatil cennetlerinden. Muğla'da yer alan bu lokasyon aynı zamanda tercih edilen balayı adreslerinden biri. Yılın 7-8 ayının sıcak geçtiği Marmaris’e her dönem gidebilirsiniz. Balayı denince akla gelen deniz, kum, güneş, yaz akşamları, gezerken yenen dondurma tam da Marmaris’te yaşanıyor. Marmaris’te balayına koyları keşfederek başlayabilirsiniz. Muhteşem güzellikte ve henüz bozulmamış Kumlubük, Amos Koyu, Turunç, Selimiye gibi koyları ziyaret edebilirsiniz. Her birinde farklı bir doğal güzellik bulacağınız bu koylarda mavinin ve yeşilin bin bir tonunu keşfedebilir, cam gibi sularda yüzebilirsiniz. Bunun yanı sıra bölge su sporları konusunda da oldukça gelişmiş durumda. Akşamları ise sahil şeridinde yürüyerek kentin tadını çıkarabilirsiniz. Marmaris’e gelmişken Muğla’nın gözde koylarından Akyaka’yı ziyaret edebilir, Akyaka yolu üzerinde Akçapınar tostu yiyebilirsiniz. Oradan Köyceğiz, Fethiye’ye geçip bu eşsiz güzellikteki yerleri de görebilirsiniz.

Side.
Side.

Side

Antalya bölgesi denince akla birçok yer gelebilir. Bölgedeki hem balayı mekanları hem de gezilecek tarihi zenginlikleriyle ideal balayı seçeneklerinden biri Side. Yaz aylarında evleniyorsanız Side’de deniz, kum, güneş üçlüsüne doyabilirsiniz. Mayıs ayından Ekim’e kadar geçerli olan sürede Side’de balayı planlaması yapabilirsiniz. Side’de balayı gezlerinizin başında kesinlikle tekne turları gelmeli. Çevredeki koyları ve plajları keşfetmek içinizi açacak, sizi manzaraya doyuracak. Doğayla iç içe vakit geçirmek isterseniz de jeep safari yapabilirsiniz. Ayrıca denizin keyfini bol bol çıkarıp, su sporlarına yönelebilirsiniz. Side’de tarihi zenginliklerle de dolu bir gezi planı oluşturabilirsiniz. Antik Tiyatro, Apollon Tapınağı, Aspendos Köprüsü’nü de görmeden dönmeyin. Side’de merkezde ve sahil kıyısında çok sayıda otel seçeneği var. Denize daha yakın olmak isterseniz, sahil kıyısındaki otelleri seçebilirsiniz.

Abant.
Abant.

Abant

Gölün pürüzsüz görüntüsü, gölü çevreleyen yeşilin her tonundan ağaçlar ve küçük bungalovlar… Sakinliği sevenler için Abant mükemmel bir balayı tatili yeri. Mutlaka görülmesi gereken bir tabiat parkına sahip olan Abant, huzur isteyen çiftler için oldukça ideal. Eğer karlarla kaplı, müthiş bir manzara görmek istiyorsanız kış aylarını tercih edebilirsiniz. Ancak yemyeşil doğada yürüyüş yapmak, göl gezilerine çıkmak isterseniz bahar ve yaz ayları en doğru zaman. Abant’ta doğa yürüyüşleri yapabilir, bisiklet gezilerine çıkabilir, gölün üzerinde deniz bisikletiyle gezintiler yapabilirsiniz. Daha macera dolu anlar yaşamak isterseniz de jeep safari ve yamaç paraşütü gibi seçenekler de mevcut. Göl kenarında yer alan butik otellerden birinde manzaralı balayı süitinde kalabilir, böylece tatiliniz boyunca eşsiz güzellikteki manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca Abant deyince aklınıza yalnızca butik oteller gelmesin. Beş yıldızlı birçok otel de Abant'ta konaklama için değerlendirebileceğiniz seçenekler arasında.

Kapadokya.
Kapadokya.

Kapadokya

Romantik balaylarının en güzel adreslerinden biri Kapadokya… Burası size bir tatilden beklenen her şeyi veriyor. Muhteşem gün batımları, hayran bırakan gün doğumları… Eşsiz peribacaları, tarihe tanıklık eden ve ettiren vadileri, yeraltındaki gizemli şehirleri… Balayı için Kapadokya’yı seçtiyseniz hem gezecek hem de dinlenebileceksiniz. Nevşehir, Niğde ve Aksaray üçgeni arasında kalan bölgede yer alan Kapadokya’da Peri Bacalarının eşsiz yapısını keşfedebilir, Ihlara Vadisi’nin mükemmel manzarasını izleyebilir, yeraltı şehirlerini keşfederek geçmişe ışık tutabilirsiniz. Kapadokya’nın balon turları da oldukça meşhur. Daha gün ışımadan bindiğiniz balon ile hem Kapadokya’yı gökyüzünden izleyebilir hem de gün doğumunun eşsiz güzelliğini izleyerek gökyüzünde romantik anlar yaşayabilirsiniz. Konaklamada da mağara otelleri tercih ederek unutulmaz bir balayı yaşayabilirsiniz. Yaz, kış her mevsime hitap eden Kapadokya, tüm bu özellikleriyle balayı için tercih edilebilecek en iyi rotalardan…

Uzungöl.
Uzungöl.

Uzungöl

Balayı için herkesin aklına deniz, kum, güneş gelse de Karadeniz de eşsiz balayı lokasyonlarından. Alışılmışın dışında bir balayı arayanlar için durağımız Uzungöl… Karadeniz’in bol yeşillikleri, oksijenli rahatlatan havası ve çılgın suları ile doğanın içerisinde harika bir balayı yapabilirsiniz. Uzungöl civarında bulunan otel, pansiyon ve bungalov evlerde konaklayabilir, eşsiz göl manzarası ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Daha aktif bir balayı geçirmek isterseniz de Trabzon’un yaylalarını keşfedebilir, doğaya doyacağınız geziler yapabilirsiniz. Trabzon’a kadar gelmişken Sümela Manastırı’na çıkmadan olmaz. Manastırın mistik atmosferi sizi etkisi altına alırken, yeşillikler arasında kendinizi tazelenmiş hissedeceksiniz. Balayınızı uzun tutacaksanız hemen yanı başınızdaki Ayder Yaylası da görülmeye değer. Yaz aylarında evleniyorsanız Karadeniz’i balayı lokasyonu olarak seçebilirsiniz. Ancak kış aylarında Uzungöl’ün tadı bir başka. Sıcak yanan sobada kestane pişirirken dışarda izleyeceğiniz bembeyaz kartpostallık görüntüler adeta içinizi ısıtacak, romantik anlarınıza yenilerini katacak.