Türkiye'deki yabancı misyonlar, deprem nedeniyle bayraklarını yarıya indirdi

Türkiye'deki yabancı misyonlar, deprem nedeniyle bayraklarını yarıya indirdi.
Türkiye'deki yabancı misyonlar, deprem nedeniyle bayraklarını yarıya indirdi.

Kahramanmaraş merkezli, 10 ilin etkilendiği 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler dolayısıyla Türkiye'de 7 günlük milli yas ilan edilmesinin ardından birçok ülkenin Ankara büyükelçiliğinde ve yabancı misyonlarda bayraklar yarıya indirilerek dayanışma mesajları paylaşıldı.

Türkiye'de ilan edilen yas nedeniyle Türk Devletleri Teşkilatının İstanbul'da bulunan genel merkezinde bayraklar yarıya indirildi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ndeki bayrak yarıya indirilerek sosyal medya hesabından, "Türkiye ile dayanışma içinde, ülkede tutulan ulusal yasa katılırken, bu trajik depremlerde hayatını kaybedenler ve yaralananlara saygımızı göstermek için bayrağımızı yarıya indirdik. Başın sağ olsun Türkiye, geçmiş olsun Türkiye." mesajı paylaşıldı.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliğinin sosyal medya hesabından da bayrağın yarıya indirildiğini gösteren fotoğraflar paylaşılırken, "Acınızı ve yasınızı paylaşıyoruz… Saygılarımızla." mesajına yer verildi.

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliğinin hesabından ise "yastayız" mesajıyla bayrağın yarıya indirildiğini gösteren fotoğraf paylaşıldı.

Fransa'nın Ankara Büyükelçiliğinin sosyal medya hesabından yayımlanan görüntülü mesajda, "Türkiye ile dayanışma içinde bugün bayraklarımızı yarıya indirdik. Başın sağ olsun Türkiye, geçmiş olsun Türkiye." ifadesine yer verildi.

İsveç'in Ankara Büyükelçiliğinin sosyal medya hesabından ise yarıya indirilmiş bayrak fotoğrafıyla "Türkiye halkına en içten duygularımızla başsağlığı diliyoruz." mesajı paylaşıldı.