Yaza özel 10 kamp alanı

​Yaza özel 10 kamp alanı
​Yaza özel 10 kamp alanı

Yaz tatili geldi. Soğuk kış günlerinde “Geçen yaz şurada ne kamp yapmıştık. Hatta…” diye devam eden o hikâyelerin yaşanılacağı kamp alanlarını sizler için derledik.

1-GÖKOVA (AKYAKA) ORMAN KAMPI - MUĞLA

Muğla merkeze 30 km uzaklıktaki Akyaka’da sekiz koy mevcut. Muğla’nın doğal güzellikleriyle iç içe olacağınız kamp alanında elektrik, çamaşırhane, market imkânı bulunurken su sporları için yapılmış tesislerden de faydalanabilirsiniz. Temiz denizi ve muazzam çam ağaçlarıyla bilinen bu alanda Muğla mimarisine has taş evlerde konaklayabilir Azmak’ta tekne turu yapabilir; Dalyan’ı, Kral Mezarları’nı görebilir, Köyeceğiz türkülerini yerinde dinleyebilirsiniz.

Gökova (Akyaka) Orman Kampı
Gökova (Akyaka) Orman Kampı

  • 2-ÖDEMİŞ BOZDAĞ KAMP ALANI - İZMİR
  • İzmir Adnan Menderes Havaalanı’na 115 km uzaklıkta, Ödemiş’in Bozdağ Kasabası’nda bulunan bu kamp alanı hem kış hem de yaz mevsimleri için ideal bir kamp alanı. Doğa ve orman sevenler için cazip olan kamp alanının içinde bulunduğu Bozdağ kasabasının özellikle sucuk ekmeği ve eski lokantaları denemeye değer nitelikte. Ayrıca doğa harikası olan Gölcük’e gidebilir, Birgi’de hem tarihi hem kültürel hem de doğal bir gezintiye çıkabilirsiniz.
  • Ödemiş Bozdağ Kamp Alanı

3-İĞNEADA LONGOZ ORMANLARI - KIRKLARELİ

Türkiye’nin en büyük longoz ormanlarına sahip İğneada göletleri değişik kuş türleri, karabatakları, balıkları ve daha nice su canlısı türleriyle dikkatinizi çekebilir. İlkbahar ve yaz aylarında daha çok tercih edilen bu doğa harikası alanda kano ve trekking yapabilirsiniz. Ayrıca yolda Demirköy’e uğrayıp İstanbul’un fethinde önemli rol oynayan Demirköy Fatih Dökümhanesi’ni de ziyaret edebilirsiniz.

İğneada - Landoz Ormanları
İğneada - Landoz Ormanları

  • 4-GÖKÇETEPE TABİAT PARKI - EDİRNE
  • İstanbul’a yakınlığıyla bilinen Keşan’da bulunan Gökçetepe Tabiat Parkı, mavisi ve yeşiliyle Saros Körfezi’nin gözbebeği. Oksijen oranının kalitesiyle de bilinen Gökçetepe astım ve alerjik hastalıklar için bir alternatif. Dalış noktalarıyla ünlü bu alanda yamaç paraşütü, trekking, offroad, paintball ve diğer aktiviteler ziyaretçilerin ilgi odağında. Çadır kamp alanı, paravan kampı, restoranlar, kafeler, duş yerleri bulunan Gökçetepe’de ayrıca civar köylerden köylüler tarafından getirilen süt, peynir, sebze ve et gibi ürünlerin satıldığı organik gıda pazarı da mevcut.
  • Gökçetepe Tabiat Parkı

5-YENİCE ORMANLARI KARABÜK

Karabük Yenice ilçesinde Yenice Çayı’nın iki tarafına kurulu merkeze 35 km. uzaklıkta, 15 yürüyüş parkuru, 5 kamp merkezi ve 7 bisiklet rotasına sahip; biyolojik çeşitlilik bakımından dünyanın sayılı ormanları arasında yer alan Yenice Ormanları, Dünya Doğayı Koruma Vakfı tarafından “acil olarak korunmaya alınması gereken 100 Avrupa ormanı”ndan biri.Herhangi tesisin bulunmadığı bu alanda serin ve temiz hava dikkat çekiyor. Yenice’de; Şekermeşe, Darıyazısı ve Sorgun Yaylası gibi başka kamp yapabileceğiniz alanlar da mevcut.

Yenice ormanları
Yenice ormanları
  • 6-ALADAĞLAR MİLLİ PARKI NİĞDE
  • Akdeniz Bölgesi’nde, Niğde, Kayseri, Adana illeri sınırları içinde yer alan Toros sıradağlarının en yüksek zirvelerine sahip olan Aladağlar, buzul gölleri ve Kapuzbaşlı şelaleleriyle görülmeye değer. Niğde’nin Çamardı ilçesinde bulunan Aladağlar Milli Parkı’nın düşük rakımlı kesimlerinde ise kızılçam, karaçam ve göknar bulunurken yükseklerde kayalar arasında yetişen nadir rastlanan çiçeklerin olduğu bu alanda; yaban keçisi, çakal, yırtıcı ve ötücü kuşların yaşadığı Aladağlar özellikle dağcılar için biçilmiş bir kaftan niteliğinde.
  • Aladağlar Milli Parkı

7-KARAGÖL SAHARA MİLLİ PARKI - ARTVİN

Artvin şehir merkezine 92 kilometre uzaklığındaki Şavşat ilçesinde bulunan Karagöl Sahara Milli Parkı, Karagöl ve Sahara Yaylası ile iki ayrı kısımdan oluşuyor. Yalnızçam Dağları üzerinde yer alan Sahara Yaylası’nda ladin ve göknar, alt bölgelerde ise sarıçam ağaçları mevcut. Kayık gezintisi yapma olanağı bulunan Karagöl'ün de berrak sularına baktığınız zaman sazan balıklarının yanı sıra japon balıklarını da görebiliyorsunuz. Tertemiz ve saf doğasıyla ilgi çeken Karagöl Sahara Milli Parkı'nda yeterli miktarda tesis mevcut.

 Karagöl Sahara Milli Parkı
Karagöl Sahara Milli Parkı
  • 8-YEDİGÖLLER MİLLİ PARKI BOLU
  • Bolu’nun 42 kilometre uzakta yer alan Yedigöller Milli Parkı; Büyükgöl, Küçükgöl, Deringöl, Seringöl, Nazlıgöl, Sazlıgöl ve İncegöl’den oluşuyor. Kayın, meşe, karaağaç, kavak ve köknar gibi çok sayıda ağaç çeşidinden oluşan orman alanları bulunduğu bu alanda; geyik, karaca, ayı, yabani domuz, kurt, tilki ve sincap türleri mevsimine göre yeşil, kahverengi veya sarıyla sizleri karşılıyor. Mayıs ve eylül ayları arası balık tutma aktiviteleriyle bilinen park, durağan bir kamp kurmak istemeyenler için makul bir seçenek ve yeterli miktarda tesisi mevcut.
  • Yedigöller Milli Parkı

9-KÖPRÜLÜ KANYON ANTALYA

On dört kilometrelik nehir boyu derin vadilerin bulunduğu sedir ağaçlarıyla kaplı bu kamp alanında yürüyüş, rafting ve bisiklet meraklıları için hem eğlenme hem de öğrenme imkanı bulunuyor. Zeus ve Artemis tapınakları ve antik köprüleriyle de kültürel bir tatil alanı Köprülü Kanyon, Manavgat ilçesinin Beşkonak beldesi sınırları içinde yer alan kanyonda soğukluyla bilinen Köprü Çayı görülmeye değer nitelikte.

Köprülü kanyon
Köprülü kanyon

  • 10-KÖKLÜCE KANYONU GAZİANTEP
  • Gaziantep’e 60 km uzaklıktaki Araban ilçesine bağlı, Köklüce Köyü’nde yer alan bu kanyon tamamen doğayla iç içe bir kamp alanı. Ardıl (Köklüce) Kanyonu, Ardıl Çayı’nın binlerce yıldır yumuşak kireçtaşı kayaları oyması ile oluşmuş. Bölgenin doğal yapısının çetin olması sebebi ile teknik malzemesiz ve eğitimsiz yürüyüşçülerin girmesine izin verilmiyor. Duş, tuvalet, elektriğin olmadığı su ihtiyacınızı kanyonda bulunan kaynaklardan temin edebileceğiniz kanyon profesyonel dağcılar, doğa yürüyüşçüleri için ideal.
  • Köklüce kanyonu