Yeni ayda yeni ajanda

Yeni ayda yeni ajanda
Yeni ayda yeni ajanda

Birbirinden renkli etkinliklerle bu ayda ajandanızı boş bırakmadık ve sizler için gidilecek yerler araştırıp bulduk. Açıkhava sinemasından, tiyatroya kadar her şey burada...

FİLM, GÖKYÜZÜ VE YAZ

UNIQ İstanbul Ağustosta bir başka güzel

UNIQ Açık Hava Film Festivali sinemaseverleri bu ayda da birçok filmle yıldızların altında buluşturmaya devam ediyor. Festival bu ay, korku temalı filmlere de ev sahipliği yapıyor. Başka Sinema iş birliği ile yaz boyunca devam edecek olan festivalin detaylarını “uniqistanbul.com”dan inceleyebilir, biletlerini Biletix’ten alabilirsiniz.

UNIQ Açık Hava Film Festivali
UNIQ Açık Hava Film Festivali

TRABZON’UN İLK FİLM FESTİVALİ

Tuffest başvuruları başladı

Trabzon Valiliği tarafından desteklenen, İstanbul Trabzon Federasyonu (İTF) ve Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği (ANADER) iş birliğiyle bu yıl ilki düzenlenen Trabzon Uluslararası Film Festivali 16-26 Ağustos tarihleri arasında “Spor ve Gençlik” temasıyla Trabzon’da gerçekleşecek. Festivalin yarışma bölümünün başvuruları ise 5 Ağustos’ta sona eriyor. Katılmak isteyenler “tuffest.org” internet adresinden konulara ve ödüllere göz atabilir. Ağustos ortasında Karadeniz’e yolu düşenler ise festival etkinliklerine katılabilir.

BOĞAZ’DA SİNEMA KEYFİ

Sait Halim Paşa Yalısı'nda

İstanbul’da bu yaz yapılması gerekenler listesinde ilk sıraları alacak “Gaggenau ile Boğaz’da Sinema Keyfi” etkinliği, şehrin en büyüleyici mekanlarından Sait Halim Paşa Yalısı’nda yaz boyu sinemaseverlerle buluşuyor. Sıcak yaz akşamlarında Boğaz’ın esintisiyle serinlemek ve görkemli bir manzara eşliğinde vizyon filmlerinin tadını çıkarmak isteyenler biletleri Biletix’ten alabilir.

Sait Halim Paşa Yalısı
Sait Halim Paşa Yalısı

AŞIKLAR ŞEHRİ ENKA AÇIKHAVA’DA

Bu yıl Oscar’a damgasını vuran, başrollerini Ryan Gosling ve Emma Stone’un paylaştığı Aşıklar Şehri filmi, 8 Ağustos akşamı ENKA Açıkhava Tiyatrosu’nda sinemaseverlerle buluşacak. Müzikleriyle, masalsı görüntüleriyle son yılların en iyi aşk filmi olarak görülen Aşıklar Şehri’nin biletlerini Biletix’ten alabilirsiniz.

Aşıklar Şehri Enka Açıkhava'da
Aşıklar Şehri Enka Açıkhava'da

NOTRE DAME KAMBURU QUASİMODO MÜZİKALİ

Victor Hugo’nun ölümsüz eseri Notre Dame Kamburu, 7 Ağustos’ta İzmir Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnelenecek. Fransız İhtilali sonrası Fransa’nın karanlık günlerinden kesitler veren bir müzikalde, çirkin ve kambur kilise zangocu Quasimodo ile Fransa’nınruhani ve dini lideri Claude Frollo’nun, semtte yaşayan çingene Kızı Esmeralda’ya olan aşkları anlatılıyor. Türk oyuncuların yer aldığı müzikal, Türkçe sahnelenecek.

Notre Dame Kamburu, 7 Ağustos’ta İzmir Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda.
Notre Dame Kamburu, 7 Ağustos’ta İzmir Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda.

ÇOCUKLARIN SEVGİLİSİ PEPEE

Pepee
Pepee

Muğla Datça Açıkhava'da

Türkiye’nin ilk milli çizgi film kahramanı Pepee; çocukların gelişimine katkı sağlarken aynı zamanda şarkılarla, türkülerle de eğlendirmeye devam ediyor. Sadece çocukların değil 7’den 70’e herkesin dünyasının sevgi dolu bir parçası haline gelen şarkılı, türkülü ve eğlenceli oyunlarıyla çocuklara ve çocukluğunu özleyenlere unutulmaz bir gösteri sunan Pepee, ayın 18’inde Muğla Datça Açıkhava Tiyatrosu’nda sahneleniyor.