Zorlu PSM 4. yaşına yıldızlar ile giriyor

Royal Opera House bale gösterisi...
Royal Opera House bale gösterisi...

Dört yıldan bu yana adeta dünyanın ayakta alkışladığı organizasyonları ülkemize getiren Zorlu Performans Sanatları Merkezi 4. sezonun bombalarını açıkladı. Tiyatrodan müzikale, gösteriden konserlere yine yok yok… Henüz yeni yıl programının ilk bölümü açıklanan etkinlikler gerçekten heyecan veriyor.

Kültür ve sanat dünyası hiç şüphesiz ki Türkiye’deZorlu PSM,öncesi ve sonrası diye bir milatla ayrılıyor. Türkiye’nin ismini düşlediği ancak izlemeyi hayal bile edemediği müzikaller, yerli yabancı dünya starları ve dev enstalasyonlara ev sahipliği yapan fuayesiyle önemli bir marka haline gelen Zorlu PSM 4 yaşında ve bu yıla özel yine birbirinden özel sürprizlere ev sahipliği yapıyor.

West Side Story Türkiye’de!

“Modern Romeo ve Juliet” olarak bilinen West Side Story (1 - 18 Mart 2017), zengin sahnesi, muhteşem koreografileri ve sevilen şarkılarıyla İlk kez Türkiye’de sahnelenecek. Tırlar ile İstanbul’a gelecek bu dev organizasyon izleyenlerini büyüleyecek.

West Side Story (1 - 18 Mart 2017)
West Side Story (1 - 18 Mart 2017)

Kült eserlere saygı duruşu: Movies in Concert Serisi

Geçtiğimiz sezon film müziklerinin canlı seslendirildiği muhteşem Movies in Concert serisini Lord of the Rings in Concert ile başlatan Zorlu PSM, yeni sezonda da bu görkemli seriye; Titanic Live (28-29Ekim), Amadeus Live (24-25 Şubat), Aliens Live (22-23 Nisan 2017) ve Lord of the Rings in Concert – The Two Towers (20-21 Mayıs 2017) gibi eserlerle devam edecek.

Movies in Concert Serisi
Movies in Concert Serisi

Yabancı starlar İstanbul’a akın ediyor

Zorlu PSM bu sezonda da farklı müzik türlerine örnek teşkil edecek birçok sanatçı ve gruba kapılarını açacak. 4. sezonda Zorlu PSM’nin ağırlayacağı isimler arasında; ortak bir projede “dünyanın en hızlı piyano çalan insanı” unvanına sahip Lubomyr Melnyk ile elektronik müzik sahnesinde çığır açan çağdaş müzisyen Fennesz (4 Kasım), doğunun etnik müziğini batı melodileri ile birleştiren Mark Eliyahu (5 Kasım), elektronik müziğin heyecan verici gruplarından Moderat (11 Kasım), bugüne kadar 6 kez Grammy ödülüne aday olan ünlü caz gitaristi Mike Stern önderliğinde birbirinden usta caz müzisyenlerinden oluşan grup Mike Stern & Dave Weckl Band (3 Kasım), bugüne kadar yayınladıkları 2 stüdyo albümünde kendiPop Cumhuriyeti’ni ilan eden İsviçreli grup Kadebostany (4 Kasım), 9 Grammy ödülüne sahip gitar virtüözü Jose Feliciano (29 Kasım),21. yüzyılın Billie Holiday’i olarak tanımlanan Madeleine Peyroux yer alacak (5 Aralık).

Fennesz
Fennesz

Beklenen konser: Islam Chipsy

29 Mart’ta dünya çapında kutlanan Piyano Günü’nde de özel bir etkinlik sunacak olan Zorlu PSM’nin o gün için programında şimdiden üç isim belli; avangart ve deneysel müziğin günümüzdeki en önemli temsilcilerinden biri olan Alman piyanist Hauschka ve bu yıl içinde üretilen EP01 isimli kayıtla harika bir işbirliğine imza atan Meksikalı minimal electronica ve ambient sanatçısı Murcof ile Fransız piyanist Vanessa Wagner.

Yılın en farklı festivallerinden biri olmaya aday African Colours’da (Mart 2017) ise, çöl blues tanımlı müzikleriyle izleyenleri etki altında bırakan Tinariwen (22 Mart 2017) ve farklı tınılarıyla Afrika’yı Zorlu PSM sahnesine taşıyacak Islam Chipsy & EEK (17 Mart 2017) yer alacak.

Islam Chipsy & EEK
Islam Chipsy & EEK

Royal Opera House Sahnesi Canlı İzlenebilecek

Dünyanın önde gelen köklü sanat kuruluşlarından Royal Opera House (İngiltere Kraliyet Opera ve Balesi), programında geleneksel opera ve bale eserlerine yer verdiği gibi çağdaş eserlere ve modern yorumlara da sahne oluyor. Son 5 yıldır, programındaki birçok eseri izleyicisine sunan Royal Opera House’un önümüzdeki sezon programında yer alan Trovatore, Norma, Cosi Fan Tutte, The Nutcracker, Madame Butterflyve Anastacia gibi eserleri, Zorlu PSM STUDIO’da sezon boyunca canlı gösterimlerde izlenebilecek. Sahne üzeri ve arkası görüntüleriyle izleyiciye çok özel bir deneyim yaşatacak.

Royal Opera House (İngiltere Kraliyet Opera ve Balesi)
Royal Opera House (İngiltere Kraliyet Opera ve Balesi)