12 Dev Adam’ın rakibi İspanya

​12 Dev Adam’ın rakibi İspanya
​12 Dev Adam’ın rakibi İspanya

2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası D Grubu son maçında Letonya’ya 89-79 mağlup olan Türkiye’nin son 16’daki rakibi İspanya oldu.

2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası D Grubu 5. ve son maçında Türkiye, Letonya ile karşı karşıya geldi.

Daha önce son 16’yı garantileyen 12 Dev Adam, Letonya mağlubiyetinin ardından İspanya ile eşleşti.

A Milli Erkek Basketbol Takımı’mız Pazar günü İspanya ile karşı karşıya gelecek. Zorlu mücadele saat 18.45’te başlayacak.

Son 16 turundaki rakibimiz İspanya, C Grubu’nda çıktığı 5 maçı da kazandı.

A Milli Takım Başantrenörü Ufuk Sarıca karşılaşmanın ardından oyuncularını ortaya koydukları mücadele nedeniyle kutladı.

Sarıca, “Çok benzer bir karşılaşma oynadık. Efor ve mücadele olarak her şey yerli yerindeydi. Ama basketbol aklı olarak daha az kısmını oynayabildik. Daha iyi bir takım vardı karşımızda. Akıcı basketbol oynadılar. Çok iyi bir zamanda oyunu ortaya getirdik. Ama iki top kaybı ve bir de faul nedeniyle maç tamamlandı. Sonuç olarak şunu söyleyebilirim ki; 5 günlük süreçte herkes elinden geleni yapıyor. Gerçekten de kazanmak için oynayan ve sevilen bir milli takım yarattık. Bir takım oyuncuları da devreye soktuk. Furkan Korkmaz için de ayrı tecrübe oldu. Skor yapamadığı dönemde nasıl oynaması gerektiğini gördü. Sonuçta maçı kaybettik ve grubu da dördüncü sırada bitirdik. Mücadeleden dolayı oyuncularımı kutluyorum. Letonya’yı da oynadığı basketboldan dolayı tebrik ederim” dedi.