62 golle gol kralı olan Türk, Macaristan'a damga vurdu

62 golle gol kralı olan Türk, Macaristan'a damga vurdu.
62 golle gol kralı olan Türk, Macaristan'a damga vurdu.

14 yaşındaki Tahir Bakır, Macaristan U14 Ligi’nde attığı 62 golle gol kralı olurken, oynadığı Goldball 94 FC Takımı’nı da şampiyon yaptı. Macaristan U14 Milli Takımı’na çağrılan Bakır, bu teklifi dondurduğunu hedefinin ise Türkiye adına oynamak olduğunu söyledi. Genç futbolcu ayrıca Galatasaray taraftarı da olduğunu ekledi.

Budapeşte’de Goldball 94 FC Kulübü’nde futbol hayatına başlayan 2004 doğumlu Bakır, takımının adeta gol makinesi oldu. 2017-2018 sezonununda oynadığı 53 maçta rakip fileleri tam 62 kez havalandırarak kendi liginde Macaristan gol kralı olarak belgesini Macaristan Futbol Federasyonu’ndan aldı.

MACARLARIN TEKLİFİNİ DONDURDU

Macaristan’da yaşayan Türklerin de gurur kaynağı olan Tahir, gol kralı olmasının ardından Macaristan U14 Milli Takımı’na çağrıldı.

Tam bir Galatasaray fanatiği olan Tahir ise amacının Macaristan Milli Takımı değil, Türkiye Milli Takımı olduğunu ve kendisine yapılan teklifi şimdilik dondurduğunu söyledi.

“GALATASARAY TARAFTARIYIM"

14 yaşında olmasına rağmen 1,75’in üzerinde boyu, sprint koşularıyla defans oyuncularının korkulu rüyası olan Tahir; okul, eğitim ve futbolun hayatındaki en önemli değerler olduğunu belirtti.

Tahir, açıklamalarına şöyle devam etti:

  • “Galatasaray taraftarıyım. Hayalim ise Türkiye formasını giymek. Önümüzdeki yıldan itibaren Macaristan’ın ünlü kulüpleri Ferençvaroş, Ujpeşt, Honved gibi büyük takımlarda oynamak istiyorum. Bu seneyi gol kralı olarak bitirdiğim için çok mutluyum. Hedefim, birkaç yıl sonra Türkiye Süper Ligi’nde top koşturmak."