Adebayor, 'asker' selamının nedenini açıkladı

​Adebayor, 'asker' selamının nedenini anlattı
​Adebayor, 'asker' selamının nedenini anlattı

Süper Lig'in 19. haftasında konuk ettiği Kardemir Karabükspor'u konuk eden Medipol Başakşehir karşılaşmayı 5-0 kazanırken; karşılaşmanın son golünü kaydeden Adebayor, gol sevinci ile gönülleri fethetti.

Başakşehir'in dünya yıldızı futbolcusu Emmanuel Adebayor, Karabükspor maçında muhteşem bir gole imza attı. Genç kaleci Çağlar'ın üzerinden şık bir aşırtma golü atan futbolcu sevincini ise 'asker' selamı vererek yaşadı.

Başakşehir'in Togolu golcüsü Emmanuel Adebayor, Karabükspor maçında farkı 5 yapan golü attı. Yıldız isim, Visca'nın asistinde topun dibine girerek genç kaleci Çağlar'ın üstünden haftanın en güzel gollerinden birine imza attı.

TARAFTARDAN TAKDİR TOPLADI

Adebayor attğı golün ardından tribünlerin önüne gelerek asker selamı verdi. Togolu golcünün bu hareketi taraftarlardan büyük alkış aldı.

"SAYGIMI İFADE ETMEK İSTEDİM"

Başakşehir'in son golünü atan Adebayor, karşılaşma sonrasında gol sevincinde 'asker' selamı yapmasının nedenini şu şekilde açıkladı:

  • "Hayatlarını bizim için, ülkeleri için feda eden askerlere, futbolcular olarak bir şekilde saygı göstermemiz gerekiyor. Ailelerine saygı göstermemiz gerekiyor. Belki onların kayıplarını telafi edemeyiz. Bu şekilde, bulunduğum ülkedeki askerlere saygımı göstermek istedim."