Adebayor Galatasaray maçında lig tarihine geçti

​Adebayor Galatasaray maçında lig tarihine geçti
​Adebayor Galatasaray maçında lig tarihine geçti

Geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da Galatasaray'a karşı hat-trick yapma başarısı gösteren Emmnuel Adebayor, bu istatistiğiyle tarihe geçti.

Hafta sonu oynanan maçta Medipol Başakşehir Galatasaray'ı 5-1 mağlup etti. Bu maçta Galatasaray'a karşı hat-trick yapan Adebayor galibiyetin mimarı oldu.

Adebayor, geçen sezon da Başakşehir'in 4-0 kazandığı maçta Galatasaray'a karşı hat-trick yapma başarısı göstermişti. Galatasaray'a karşı lig tarihinde hat-trick yapma başarısı gösteren 13 futbolcu var. Adebayor ise Galatasaray'a karşı iki kez hat-trick yapan ilk ve tek futbolcu oldu.

Adebayor ayrıca ligdeki gol sayısını 7'ye çıkardı ve gol krallığı yarışında "Ben de varım." dedi. Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Togolu yıldız Tudor ve Gomis'in kendisini övmesini şöyle yorumladı:

  • "İkisine de çok müteşekkirim benim performansımla ilgili söyledikleri için. Tabii ki her zaman rakip takımın hocası tarafından övgüyle bahsedilmek güzel bir şey bundan dolayı çok mutlu oldum. Gomis ile ilgili konuşmak gerekirse Fransa'dan itibaren başlayan 15 yaş altı 17 yaş altı Fransa 2. Ligi, Fransa 1. Ligi Avrupa maçları birçok oyunda karşı karşıya geldik. O da bu sezon çok iyi bir sezon geçiriyor. Ben de kendi adıma çok güzel bir sezon geçiriyorum. Bu iki isimden övgü almak benim için çok mutlu.
  • Şampiyonlukla ilgili konuşmak için çok erken. Maçı kazandık ama önümüzde Kayserispor maçı var. Kayserispor maçını da kazanmamız gerekiyor. Çok zor bir maç. Daha şampiyonlukla ilgili konuşmak için çok erken. Biz her maçı kazanmak istiyoruz. Sezon sonunda da duruma göre bakacağız."