Ahmet Çakar'dan flaş iddia: Quaresma bilerek çarptı!

Quaresma Ali Palabıyık'a bilerek çarptı.
Quaresma Ali Palabıyık'a bilerek çarptı.

Karabükspor maçında Ricardo Quaresma'nın Ali Palabıyık'a çarpması büyük bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Beşiktaş’ın Karabükspor’u 1-0’lık skorla mağlup ettiği karşılaşmanın son bölümlerinde Ricardo Quaresma ile hakem Ali Palabıyık yaşanan çarpışma sonrasında sosyal medyada bu olay gündem oldu.

Karşılaşmanın son bölümlerinde topsuz alanda savunmaya baskı yapmak için koşu yapan Ricardo Quaresma, Ali Palabıyık’a sert bir şekilde çarpmış ve dengesini kaybeden Palabıyık yere düşmüştü. Yaşanan çarpışmanın ardından Beşiktaş'ın yıldızı maçın hakeminden özür dilemişti.

Yaşanan bu hadise sonrasında iki eski hakem Mustafa Çulcu ile Ahmet Çakar, Portekizli yıldızın maçın hakemine kasıtlı olarak çarptığını ileri sürdüler.

Mustafa Çulcu, Quaresma’nın pozisyon nedeniyle kırmızı kart görmesi gerektiğini savunurken, “Quaresma’nın, Ali Palabıyık’ı düşürmesi kasıtlı. Kesinlikle kırmızı kart görmesi gerekiyordu” dedi.

Ahmet Çakar da yine Quaresma’nın hareketinde kasıt olduğunu belirtirken, “Quaresma, Ali Palabıyık’ı bilerek, omuz atarak düşürdü. Eğer Türkiye’de futbolun ahlaklı olmasını istiyorsak, Quaresma’nın yaptığı bu harekete ceza verilmelidir diyerek olayın PFDK'lık olması gerektiğini dile getirdi.

Ali Palabıyık'ın maç sonrası ise hadiseyle ilgili "bir şey yok, sadece çarpıştık" dediği iddia edildi.