Alex'ten 'Aykut Kocaman'a jet yanıt

Aykut Kocaman ve Alex de Souza birlikte soyunma odasına doğru ilerliyor...
Aykut Kocaman ve Alex de Souza birlikte soyunma odasına doğru ilerliyor...

Fenerbahçe'nin unutulmaz oyuncularından biri olan Alex de Souza, sosyal medya hesabından kendisini etiketleyerek Aykut Kocaman'ın daha büyük futbolcu olduğunu iddia eden bir kullanıcıya flaş bir yanıt verdi.

Fenerbahçe'de özellikle taraftarlar arasında Aykut Kocaman ve Alex de Souza polemiği devam ediyor.

Sarı lacivertliler'in iki unutulmaz ismi arasında sık sık ortaya çıkan tartışma gündemine bugün bir yenisi daha eklendi.

Fenerbahçe'nin iki efsane ismi, düzenlenen bir basın toplantısı sonrasında foto muhabirlere poz veriyor...
Fenerbahçe'nin iki efsane ismi, düzenlenen bir basın toplantısı sonrasında foto muhabirlere poz veriyor...

Sosyal medyayı oldukça aktif bir şekilde kullanan Alex de Souza kendisini etiketleyerekAykut Kocaman'ın daha büyük bir isim olduğunu yazan bir kullanıcıya yanıt vermekte gecikmedi.

İkili arasında ne olmuştu?
1- Avusturya'da soğuk rüzgarlar

  
Aykut Kocaman ile Alex arasında geçtiğimiz yıllarda tohumları atılan soğukluk Avusturya'da doruğa ulaştı... Aykut Kocaman, Topuk yaylasındaki kampta Alex'in futbolculukta son dönemlerine geldiğini belirtip, onsuz bir takıma hazırlıklı olunmasını söylemişti. Brezilyalı'nın buna yanıtı Avusturya kampında geldi. Alex, Aykut Kocaman ile ilgili olmayan sorulara dahi Kocaman'ı işaret ederek yanıt verdi. Örneğin genç oyuncular ile ilgili sorulan sorulara, "9. sezonuma giriyorum sadece oynayabilen Semih'i gördüm; şans verildi ve kendisini kanıtladı. Gökay vardı, şampiyon olduğumuz sezon iyi işler yapmıştı ama yine düzen oynamasına izin vermedi. Bu çocuklara fırsat verilmezse kendilerini gösteremezler. Harmanlanmış takımımızda taşların yerine oturması gerekiyor. Ben olsam durum farklı olabilirdi" diye yanıt vermesi şaşkınlıkla karşılandı. Bu üstü kapalı eleştiriler, Kocaman ve ekibini çok rahatsız etti. 
  
2- Her şeyi bitiren analiz

  
Aykut Kocaman'ın ekibi her maç sonrası tüm futbolcuların koşma mesafesini Aykut Kocaman'a rapor olarak iletiyor. Vaslui ve Galatasaray maçlarından sonra antrenörlerin Kocaman'a sundukları rapor aslında Alex'in Kocaman'ın kurmak istediği takıma çok ters olduğunun göstergesiydi. Alex bu karşılaşmalarda ortalama 70 metre faydalı koşu yaparken Kuyt'ta bu rakam 1000 metre'ye yaklaşıyordu. Fenerbahçe'nin son şampiyonluğunu yaşadığı 2010-11 sezonunda Alex'in faydalı koşu mesafesi 500 metre'ye kadar ulaşmıştı. 
  
3- Ve Kocaman sinyali verdi

  
Elazığspor karşılaşması sonrası Fenerbahçe'nin orta sahada bir türlü etkili olamaması Kocaman'ın Spartak karşılaşması için kesin olarak karar vermesine neden oldu. Bu maçta sambacının kaleci Mert'in yanına kadar gelip pas istemesi Alex'in bir mesajı olarak algılandı... Alex kadroda olmayacaktı. Bunu ekibi ile de paylaştı. Alex bu durumu hissettiğinde bu duruma tepki gösterdi. Spartak Moskova karşılaşması öncesi takımla ısınmamasının yanı sıra, yumruğunu sıkarak foto muhabirlerine ne kadar kızgın olduğunu gösteren görüntüler vermesi iplerin tamamen koptuğunun göstergesiydi. Ardından gece attığı tweet ile tüm olup biteni kamuoyu öğrendi. 
  
4- Alex'in iki yüzü var

  
Alex'in bu açıklamalarının ardından konuştuğumuz Aykut Kocaman'a yakın isimler Alex'e eleştiriler yönelttiler. Alex'in bir görünen bir de görünmeyen yüzü olduğunu belirterek, "Siz sadece basın toplantılarında ve twitter'daki açıklamalarından haberdarsınız. Takım içinde Alex çok daha büyük sıkıntı" ifadelerini kullandılar.
İkili arasında ne olmuştu? 1- Avusturya'da soğuk rüzgarlar Aykut Kocaman ile Alex arasında geçtiğimiz yıllarda tohumları atılan soğukluk Avusturya'da doruğa ulaştı... Aykut Kocaman, Topuk yaylasındaki kampta Alex'in futbolculukta son dönemlerine geldiğini belirtip, onsuz bir takıma hazırlıklı olunmasını söylemişti. Brezilyalı'nın buna yanıtı Avusturya kampında geldi. Alex, Aykut Kocaman ile ilgili olmayan sorulara dahi Kocaman'ı işaret ederek yanıt verdi. Örneğin genç oyuncular ile ilgili sorulan sorulara, "9. sezonuma giriyorum sadece oynayabilen Semih'i gördüm; şans verildi ve kendisini kanıtladı. Gökay vardı, şampiyon olduğumuz sezon iyi işler yapmıştı ama yine düzen oynamasına izin vermedi. Bu çocuklara fırsat verilmezse kendilerini gösteremezler. Harmanlanmış takımımızda taşların yerine oturması gerekiyor. Ben olsam durum farklı olabilirdi" diye yanıt vermesi şaşkınlıkla karşılandı. Bu üstü kapalı eleştiriler, Kocaman ve ekibini çok rahatsız etti. 2- Her şeyi bitiren analiz Aykut Kocaman'ın ekibi her maç sonrası tüm futbolcuların koşma mesafesini Aykut Kocaman'a rapor olarak iletiyor. Vaslui ve Galatasaray maçlarından sonra antrenörlerin Kocaman'a sundukları rapor aslında Alex'in Kocaman'ın kurmak istediği takıma çok ters olduğunun göstergesiydi. Alex bu karşılaşmalarda ortalama 70 metre faydalı koşu yaparken Kuyt'ta bu rakam 1000 metre'ye yaklaşıyordu. Fenerbahçe'nin son şampiyonluğunu yaşadığı 2010-11 sezonunda Alex'in faydalı koşu mesafesi 500 metre'ye kadar ulaşmıştı. 3- Ve Kocaman sinyali verdi Elazığspor karşılaşması sonrası Fenerbahçe'nin orta sahada bir türlü etkili olamaması Kocaman'ın Spartak karşılaşması için kesin olarak karar vermesine neden oldu. Bu maçta sambacının kaleci Mert'in yanına kadar gelip pas istemesi Alex'in bir mesajı olarak algılandı... Alex kadroda olmayacaktı. Bunu ekibi ile de paylaştı. Alex bu durumu hissettiğinde bu duruma tepki gösterdi. Spartak Moskova karşılaşması öncesi takımla ısınmamasının yanı sıra, yumruğunu sıkarak foto muhabirlerine ne kadar kızgın olduğunu gösteren görüntüler vermesi iplerin tamamen koptuğunun göstergesiydi. Ardından gece attığı tweet ile tüm olup biteni kamuoyu öğrendi. 4- Alex'in iki yüzü var Alex'in bu açıklamalarının ardından konuştuğumuz Aykut Kocaman'a yakın isimler Alex'e eleştiriler yönelttiler. Alex'in bir görünen bir de görünmeyen yüzü olduğunu belirterek, "Siz sadece basın toplantılarında ve twitter'daki açıklamalarından haberdarsınız. Takım içinde Alex çok daha büyük sıkıntı" ifadelerini kullandılar.