Amazon, Premier Lig'in yayın haklarını satın aldı

Premier Lig
Premier Lig

Premier Lig, 2019 / 20 sezonundan itibaren Amazon'dan da yayınlanacak.

Premier Lig, Amazon’un 2019 / 20’den başlayarak üç sezon boyunca sezon başına 20 maç gösterme haklarını aldığını doğruladı.

Dünyanın en büyük alışveriş sitelerinden Amazon, 2018’in başında İngiltere Premier Ligi’nin yayın haklarını satın almak için çeşitli girişimlerde bulunmaya başladığını duyurmuştu. Aynı dönemlerde Premier Lig’deki maçların yayın haklarını kapsayan açık artırmaya da katılacağını duyuran Amazon, istediğine ulaştı.

Facebook da bu alanda bir atakta bulunarak çalışmalarını sürdürse de şimdilik bunu başaran tarafın Amazon olduğu görülüyor.
Facebook da bu alanda bir atakta bulunarak çalışmalarını sürdürse de şimdilik bunu başaran tarafın Amazon olduğu görülüyor.

Şimdilik sezon başına 20 maçı satın alan Amazon, bu alandaki yayıncılığın en iyi şekilde nasıl yapılacağını göstermek istiyor. Amazon’un bu anlaşma için ödediği miktar ise henüz açıklanmadı.

''Son derece memnunuz''

Premier Lig yönetim kurulu başkanı Richard Scudamore yaptığı açıklamada, ‘’Sky Sports, BT Sport ve Amazon’un bu haklara yatırım yaptığını ve hepsinin Premier Lig ve kulüplerimizin canlı spor sunumlarının önemli bir parçası olduğunu görmekten son derece memnunuz’’ dedi.

Şirket, bu hareketin mevcut Prime Video kullanıcılarına herhangi bir ek maliyet getirmeyeceğini doğruladı. Ancak henüz abone olmayanlar için yeni bir fiyatlandırmanın olabileceği de konuşuluyor.