Anderson Talisca varsa; Beşiktaş’ın sırtı yere gelmez

​Anderson Talisca varsa; Beşiktaş’ın sırtı yere gelmez
​Anderson Talisca varsa; Beşiktaş’ın sırtı yere gelmez

Beşiktaş’taki geleceği belirsizliğini koruyan Anderson Talisca, siyah-beyazlı takımın adeta kurtarıcısı…

Bonservisi Benfica’da bulunan ve sezon sonunda Roma’nın yolunu tutacağı ileri sürülen Anderson Talisca, Beşiktaş’ın vazgeçilmezleri arasında. Sambacı gol attıkça Beşiktaş’ın sırtı yere gelmiyor. Fanatik’te yer alan habere göre; Talisca bu sezon takımına hem puan hem de para kazandırıyor.

39 maç 17 gol

Beşiktaş'ın yetenekli futbolcunun bonservisini alabilmesi için 21 milyon Euro'yu gözden çıkarması gerekiyor.
Beşiktaş'ın yetenekli futbolcunun bonservisini alabilmesi için 21 milyon Euro'yu gözden çıkarması gerekiyor.

Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında önceki akşam Aytemiz Alanyaspor’u 1-0 mağlup eden Beşiktaş’ta zaferi getiren sayıyı Anderson Talisca kaydetmişti. 24 yaşındaki futbolcu, bu karşılaşmadaki golüyle Kara Kartal’da bu sezon 39. karşılaşmasında 17 gole ulaştı.

Hem para hem puan

Yıldız isim, attığı gollerle takımına hem puan hem de para kazandırdı. Beşiktaş, bu sezon Talisca’nın gol attığı 8 maçta 6 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Siyah-Beyazlı ekip, Brezilyalı futbolcunun gol sevinci yaşadığı bu 8 karşılaşmada 20 puan topladı. Beşiktaş, sadece Talisca’nın etkili olduğu 4 maçı da kazanarak 12 puanı hanesine yazdırdı.

Beşiktaşlı taraftarlar Talisca'nın takımda kalmasını istiyor.
Beşiktaşlı taraftarlar Talisca'nın takımda kalmasını istiyor.

Ligdeki son 2 galibiyetini Gençlerbirliği ve Alanyaspor’u 1-0’lık sonuçlarla alan Şenol Güneş’in öğrencileri, bu başarıyı Anderson Talisca’nın golleriyle yakaladı. Süper Lig’in ikinci yarısındaki Antalyaspor ve Kasımpaşa karşılaşmalarını 2-1’lik skorlarla kazanan Beşiktaş, Talisca’nın ikişer golüyle sonuca gitti. Kara Kartal, ayrıca Talisca’nın fileleri havalandırdığı maçlarda Karabükspor’u 5-0 ve Göztepe’yi 3-1 mağlup etti. Beşiktaş, yine Sambacı’nın gol sevinci yaşadığı Trabzonspor ve Kasımpaşa karşılaşmalarını ise 2-2’lik skorlarla berabere tamamladı.

6 maç 7 gol

Siyah- Beyazlılar, iki sezondur kiralık olarak kadrosunda bulundurduğu Talisca’nın gol attığı maçlarda mağlubiyet yaşamadı. Genç oyuncu, görev aldığı iki sezonda 28 maçta 34 kez gol sevinci yaşadı. Siyah-Beyazlı ekip, Anderson Talisca’nın fileleri havalandırdığı bu karşılaşmalarda 22 galibiyet ve 6 beraberlik aldı. Talisca, Süper Lig’de 19 maçta 24 gol kaydederken, Beşiktaş bu mücadelelerin 16’sını kazandı. Kara Kartal, Brezilyalı oyuncusunun gol sevinci yaşadığı 3 karşılaşmayı da beraberlikle bitirdi. Brezilyalı futbolcu, Avrupa kupalarında ise 6 karşılaşmada takımına 7 gol kazandırdı. Siyah-Beyazlı ekip, söz konusu 6 maçta 4 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.

15 milyon 400 bin TL’lik prim

Talisca, Beşiktaş'ın en etkili silahı.
Talisca, Beşiktaş'ın en etkili silahı.

Beşiktaş, Talisca’nın 3 kez fileleri havalandırdığı 3 Türkiye Kupası’nı ise 2 galibiyet ve bir beraberlikle tamamladı. Kara Kartal, ligde bu sezon Brezilyalı oyuncusunun gol attığı karşılaşmalarda aldığı 6 galibiyet ve 2 beraberlikle kasasına ciddi bir geliri de koyma fırsatı yakaladı. Süper Lig’de bir galibiyete 2,2 milyon ve beraberliğe 1.1 milyon TL prim verilirken, Siyah-Beyazlı ekip Talisca’nın etkili olduğu 8 karşılaşmada toplam 15 milyon 400 bin TL performans primi elde etti.

Sambacı, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde fileleri 4 kez havalandırdı. Beşiktaş, Talisca’nın gol attığı bu 4 karşılaşmanın 3’ünü kazanırken, birinden beraberlikle ayrıldı. Siyah-Beyazlı ekip, Talisca’nın gol sevinci yaşadığı söz konusu mücadelelerde 10 puan toplarken, 5 milyon Euro da performans primi aldı.