Aslan'a Felipe Melo piyangosu

​Aslan'a Felipe Melo piyangosu
​Aslan'a Felipe Melo piyangosu

2015-2016 sezonunun başında Galatasaray'dan Inter'e transfer olan Felipe Melo, sarı-kırmızılıların yüzünü güldürecek gibi...

Juventus'tan Galatasaray'a 2011'de kiralık olarak gelen Felipe Melo, 2015 haziran ayında bir diğer İtalyan ekibi Inter'e satıldı. Fanatik'in haberine göre; Galatasaray Felipe Melo sayesinde iyi bir para kazanabilir.

Bonus maddesi

Brezilyalı yıldızı 2015 yazında Inter'e satan Cim Bom; 3,7 milyon euroluk bir bonservis geliri elde etmiş ve satış sözleşmesine bir de bonus maddesi koydurmuştu. Buna göre 2017/18'e dek Inter'in Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazandığı her sezon için Milano devinin Galatasaray'a 500 bin euro ödemesi gerekiyordu.

Statü değişikliği işe yaradı

Felipe Melo, 2015-2016 sezonunun başında İtalyan ekibi Inter'e transfer oldu.
Felipe Melo, 2015-2016 sezonunun başında İtalyan ekibi Inter'e transfer oldu.

Inter, geride kalan iki sezonda Devler Ligi'ne kalamadı ancak İtalyan devinin bu yıl Şampiyonlar Ligi'ne kalma ihtimali çok yüksek görünüyor. UEFA'nın getirdiği yeni statü sonrası Serie A'yı ilk 4 sırada bitiren takımın Şampiyonlar Ligi vizesi alacak olması hâlihazırda 4. sırada bulunan Inter'in Devler Ligi'ne doğrudan katılım göstermesi anlamına geliyor.

500 bin Euro

Bu durumda da Sarı Kırmızılılar'ın kasasına tam 500 bin euro girecek.

#imparatorFatihTerim 🌟🌟🌟🌟

felipe (@felipemelo)'in paylaştığı bir gönderi ()