Aykut Kocaman: Artık utanıyorum!

Aykut Kocaman.
Aykut Kocaman.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Galatasaray maçının ardından konuştu. Hakem Bülent Yıldırım’ın 3 penaltıyı atladığını savunan Kocaman, “Hakemin ismini duyduğum anda idare etmeye geleceğini düşündüm” dedi. Kocaman, Giuliano’nun Fernando’ya yaptığı hareketin de kırmızı kart olması gerektiğini söyledi.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Kalan maçlarda şampiyonluk için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Kocaman, “Kayseri’ye kazanmak için gideceğiz. Önce kendi maçınızı kazanıp ardından rakiplerin maçlarına bakmanız gerekiyor. Bugün gayret açısından oyunculara bir şey söyleyemem. Karşımızdaki takım da ligin lideri olan Galatasaray. Kuvvetli oyuncuları var. Böyle bir takım karşısında maçı kendi tarafımıza çevirebilmek için son derece gayretli oynadık ve bundan sonra da aynı gayretle devam edeceğiz. Herkesin kendine ait oyun yorumu var. Bizim 5, 6’ya yakın gol pozisyonumuz vardı. Verilmeyen 3 tane penaltı var. Fenerbahçe’nin sürekli aynı yerlerde dolandırılmasından insan sıkılıyor. Bu oyun öyle bir oyun değil. Sadece merkezdeki 2 oyuncuyla bu oyunu tarif etmek garip kalıyor” dedi.


Hakemlerin artık yönettiği maçlarda yaptıklarının hatanın ötesinde olduğunu söyleyen Kocaman, “Hakemlerin yaptığının yıllardır hata olduğunu söylemek iyimserlik ve saflıktır. Artık utanıyorum. Benim tespitim, geçen yıllarda da bunların olduğu şeklinde. Özellikle benim dönemlerimde daha da yoğunlaşıyor bu durum” diye konuştu.

“GIULINAO'NUN HAREKETİ YÜZDE YÜZ KIRMIZIYDI"

Bülent Yıldırım’ın bu maça atanacağını duyduğu anda karşılaşmayı idare etmeye geleceği izlenimine kapıldığını söyleyen Aykut Kocaman, “Ben hakemlerle ilgili bireysel olarak yorum yapmıyorum. Ben hakemleri, bu davranış biçimine yönelten durumdan bahsediyorum. Her meslek grubunun içinde, antrenörler ve futbolcular da dahil olmak üzere, meslek ahlakından uzak insanlar vardır. Bu hakemler, antrenörler ve futbolcular içinde vardır. Ben bunu söylemek istemiştim zamanında. Hakemlerin hepsinin kötü olduğunu söylemek yanlış. Ben onları hatalı karar vermeye iten güçten bahsediyorum. Hepsi zor iş yapıyor. Bu Bülent Yıldırım için de geçerli. Bülent Yıldırım’ın bu maçı idare etmeye geldiğini anladım. Bu sonuç Fenerbahçe dışında herkese yarıyordu. 3 tane net penaltı vardı maçta. Daha önce Alper’i oyundan attı ve ben o maçta faulü Alper’in lehine verdiğini sandım. Bugün de Giuliano’nun Fernando’ya girişi yüzde 100 kırmızı karttı” ifadelerini kullandı.

“FENERBAHÇE'DE ESKİ BÜTÜNLÜK HALİ YOK”

Karşılaşmanın sonuna eklenen sürenin yanlış olduğunu söyleyen Aykut Kocaman, “Son resmi maçta 7 dakika uzatma oldu, kupa maçında 10 dakika uzatma oldu, bugün bizim hesapladığımız 12-13 dakikaydı. Sadece 6 oyuncu değişikliği oldu. Bu bizim gözlemimizdi” dedi.

Taraftarlar içinde bölünme olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Kocaman, “Fenerbahçe’nin bütünlükte olduğunu söylemek zor. Bu maçta nispeten gerçek Fenerbahçe gücünün yüzde 60’ını gördük. Burada daha evvel de teknik direktörlük yaptım ve yıllarca futbol oynadım, bu taraftarın gücünü biliyorum. Bu bütünlüklü hal olmadığı zaman maçları yönetenler, atamalar yapanlar da bundan etkileniyor” dedi.
Hakemlerin futbol dünyasının en eğitimli insanları olduğunu da sözlerine ekleyen Kocaman, “Futbol dünyasının en donanımlı meslek grubu hakemlerdir. Eğitimle, yönetebilme sanatlarıyla öne çıkıyorlar. Futbolcular ve antrenörlere göre daha eğitimli durumdalar. Ancak bazı maçlardaki yönetimlerine göre ya daha çok maç alıyorlar ya hiç maç alamıyorlar” diyerek sözlerini tamamladı.