Aykut Kocaman'dan flaş Diego Costa itirafı!

Diego Costa Fenerbahçe Aykut Kocaman
Diego Costa Fenerbahçe Aykut Kocaman

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, Diego Costa transferi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, sarı lacivertli ekibin gündeminde olan Diego Costa hakkında kritik açıklamalarda bulundu.

İspanyol futbolcu ile ilgilendiklerini gizlemeyen deneyimli teknik adam, söz konusu transferin bir dönem yakın olduğunu ancak mevcut durumun olumsuz ilerlediğini belirtti.

Aykut Kocaman, “Diego Costa transferi yakındı ama şu anda durum olumsuz. 2-3 oyuncuyla temasımız sürüyor, son bir hamle yapılacak gibi görünüyor. Ofansif ve kenar oyuncusu olabilir. Forvete de takviye olabilir, kenar bölgesine de takviye olabilir. İki yönlü bir orta saha da olabilir” ifadelerini kullandı.

İmalı Van Persie cevabı

Sık sık sakatlandığı için gündemden düşmeyen Robin van Persie’ye de değinen Aykut Kocaman, Hollandalı oyuncu hakkında uzun uzadıya konuşması gerektiğini ancak şu an doğru zaman olmadığını söyledi.

Aykut Kocaman, “Robin van Persie konusunu anlatmaya başlarsam çok kapsamlı olur ve konu çok karışır. Beyin yormaya gerek yok” şeklinde konuştu.

Ozan Tufan hakkında

Deneyimli teknik adam son dönemde sosyal medya üzerinden adeta linç edilen genç oyuncu Ozan Tufan hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Kocaman, Ozan Tufan ile görüştüğünü ve oyuncunun kendisinin özeleştiri yapması gerektiğini belirtti.

Aykut Kocaman, “Ozan Tufan'ın neden bu tepkiyle karşılaştığını anlamaya çalışmasında fayda var. Özeleştiri yapması lazım. Biz de konuşuyoruz Ozan Tufan'la. Ama bir şeyleri düzeltmeye çalışmak alışkanlıklar nedeniyle çok kolay olmuyor” dedi.

Son olarak değişmesi gündemde olan mevcut yabancı kuralına ayrı bir parantez açan Aykut Kocaman, “Bugün Türkiye şartlarına baktığımızda mevcut yabancı konusundaki karar yanlış. Kulüpleri tüketmeye yöneltiyorsunuz” sözleriyle yabancı sınırı gelmesi gerektiği yönünde görüş bildirdi.