Barcelona, Ousmane Dembele transferini resmen açıkladı

Dembele Barcelona
Dembele Barcelona

La Liga devi Barcelona, Borussia Dortmund forması giyen Ousmane Dembele'yi transfer ettiğini resmen açıkladı.

İspanya La Liga ekibi Barcelona, Borussia Dortmund forması giyen Ousmane Dembele'yi kadrosuna kattığını resmen açıkladı.

Katalan devinin resmi sitesinden yapılan açıklamada, Dembele transferi için 105 milyon avro bonservis bedeli ve 42 milyon avro ilave bonus ödeneceğini duyurdu. Fransız oyuncunun serbest kalma bedelini ise 400 milyon avro olarak belirlendi.

Pazartesi günü sağlık kontrolünden geçecek olan yıldız oyuncu, ardından kendisini Barcelona'ya bağlayan resmi mukaveleye imza atacak.

1997 doğumlu genç oyuncu böylece Barcelona tarihinin en pahalı transferi olarak rekor kırdı. Dembele ayrıca, Bundesliga tarihinin de en yüksek ücrete satılan oyuncusu olurken, Neymar'ın ardından futbol tarihinin de en pahalı ikinci transferi olarak kayıtlara geçti.

Geçen sezon başında yalnızca 15 milyon avro karşılığında Rennes’ten Borussia Dortmund’a transfer olan Dembele, bir yılda değerini 10’a katladı.

gzt

Genç oyuncu geçtiğimiz sezon Alman temsilcisinde forma giydiği 49 maçta 10 gol kaydetmişti. Dembele, yeni takımında Neymar’dan boşalan 11 numaralı formayı giyecek.