Bayern'de bir devrin sonu: Ribery veda ediyor

Bayern Münih'in 7 numarası, sezon sonunda Alman ekibine veda ediyor.
Bayern Münih'in 7 numarası, sezon sonunda Alman ekibine veda ediyor.

▬ Alman devi Bayern Münih, Fransız yıldızı Franck Ribery'nin sezon sonunda takımdan ayrılacağını resmen açıkladı.

▬ Tecrübeli futbolcu, geçirdiği 12 sezonun ardından sayısız başarılar elde ettiği Bavyera ekibine veda ediyor.

▬ Franck Ribery'nin bir sonraki durağının neresi olacağı konuşulurken, ihtimaller arasında eski takımı Galatasaray da var.

Almanya Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih, uzun yıllardır formasını terleten Franck Ribery'nin sezon sonunda takıma veda edeceğini duyurdu. Böylece Arjen Robben'in ardından Ribery de ikonlaştığı kulüpteki kariyerine nokta koyacak.

Bavyera temsilcisi resmi Twitter hesabından yaptığı açıklama ile Fransız yıldız Franck Ribery'nin sezonun bitimiyle birlikte takımdan ayrılacağını resmen bildirdi. Tecrübeli futbolcunun kulüpte geçirdiği 12 yılın özetini anlatır nitelikte bir de video paylaşan Bayern, oyuncuya hizmetleri için teşekkür etti.

12 sezonda kazanılmadık kupa bırakmadı

Bir dönem Galatasaray forması da giyen Franck Ribery, sarı-kırmızılı taraftarları üzerek alacaklarının ödenmediğini gerekçe göstermiş ve ülkesine dönerek Marsilya ile anlaşma sağlamıştı.

1 Temmuz 2007'den beri Alman devi Bayern Münih'in formasını terleten Fransız futbolcu, bir rüyanın da sonuna geldi. Ribery, 422 maçta formasını giydiği Bavyera ekibinde 123 gole imzasını atarken bu karşılaşmalarda toplam 183 de asist yaptı.

Ribery'nin Marsilya forması giydiği günlerden bir kare.
Ribery'nin Marsilya forması giydiği günlerden bir kare.

3 kez "yılın futbolcusu" seçildi

Bayern Münih ile tam 8 kez Bundesliga'da mutlu sona ulaşan 36 yaşındaki yıldız, 2012-2013 sezonunda ise Avrupa'nın en prestijli kupası olan Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu elde etti.

Kariyerinde Almanya Kupası'nı 5 kez müzesine götüren Ribery, kişisel olarak da birçok başarının altına imzasını atmayı başardı. Fransız futbolcu, bir kez Olimpique Marsilya'da 2 kez de Bayern'de "yılın futbolcusu" unvanına layık görüldü.

Avrupa'da 'yılın futbolcusu' ödülünü alan Ribery, Messi ile sohbet ediyor.
Avrupa'da 'yılın futbolcusu' ödülünü alan Ribery, Messi ile sohbet ediyor.
Bayern'e geldiğim zaman bir hayal gerçek oldu. Veda etmek hiç kolay olmayacak ancak birlikte kazandığımız başarıları asla unutmayacağız

Bayern Münih'te geçirdiği 12 sezonun ardından Alman ekibine veda etmenin kolay olmayacağını söyleyen Ribery'nin bundan sonra ne yapacağı ise merak konusu oldu. Yıldız futbolcunun futbola veda mı edeceği yoksa kariyerine başka bir kulüpte mi devam edeceği henüz biliniyor ancak birtakım iddialar da mevcut.

Ribery, 2005 yılında kısa süreliğine formasını giydiği Galatasaray'da taraftarların unutamadığı isimlerden biri olmuştu.
Ribery, 2005 yılında kısa süreliğine formasını giydiği Galatasaray'da taraftarların unutamadığı isimlerden biri olmuştu.

Alman basınından Bild'in iddiasına göre Ribery, eski takımı Galatasaray'a dönebilir. 2005 yılında 6 aylık bir dönemde sarı-kırmızılı formayı terleten Fransız yıldız, taraftarlar için hala yarım kalan bir hikaye...

Ribery'nin etkileyici hayat hikayesi👇