Beklenen haber geldi! Volkan Demirel, Fenerbahçe ile anlaştı

Beklenen haber geldi! Volkan Demirel, Fenerbahçe ile anlaştı
Beklenen haber geldi! Volkan Demirel, Fenerbahçe ile anlaştı

Fenerbahçe yılan hikayesine dönen Volkan Demirel transferinde mutlu sona ulaştı. Sarı-lacivertli kulüp 30 Haziran’da mukavelesi sona eren kaptanı Volkan Demirel ile yeni sözleşme imzaladı. 2002’den bu yana sarı-lacivertli formayı terleten Volkan, “Bu saatten sonra burada yolun sonuna kadar devam edeceğim” sözleriyle hem mutluluğunu hem de kariyerini Fenerbahçe’de bırakacağını ifade etti.

Fenerbahçe’de Volkan Demirel Bilmecesi sona erdi. Sarı-lacivertli kulüp 30 Haziran’da mukavelesi sona eren kaptanıyla yeni sözleşme imzaladı. Fenerbahçe formasıyla sayısız başarılara imza atan Volkan Demirel yaptığı açıklamada kariyerini sarı-lacivertli forma ile noktalayacağının sinyallerini de verdi.

“Kendini değil Fenerbahçe’yi düşünüyor”

Volkan Demirel yurt dışı kampı öncesinde imzayı attı.
Volkan Demirel yurt dışı kampı öncesinde imzayı attı.

Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Comolli, “ “Bu bir transfer değil, devam etmektir. Yeni hocamız Phillip Cocu geldiği zaman Volkan’ın durumunu biliyordu fakat başkanımız, yönetim kurulumuz ve aynı zamanda hocamız Volkan’ın bu takımda kalması gerektiğini düşündük ve inandık. Öyle de olduğu için mutluyuz. Öncelikle onu tebrik ediyorum. Volkan ile yaptığımız ilk toplantıda sadece onun durumunu ve sözleşmesini değil, genel olarak Fenerbahçe’yi ve Fenerbahçe’nin genç kalecilerini konuştuk. Volkan’ın bu tutumu da benim çok hoşuma gitti çünkü o kendisini değil Fenerbahçe’yi düşünen biri” dedi.

Jübile sinyali

Kaptan, tesislerde teknik direktör Phillip Cocu sohbet etti. n
Kaptan, tesislerde teknik direktör Phillip Cocu sohbet etti. n

Volkan Demirel ise yapılan anlaşmanın ardından, “Burada devam etmemi sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Başta Başkanımıza, hocamıza, Damien’a... 1-2 haftadır çok görüştük, çok konuştuk. Bana çok yardımcı oldu. Zaten Fenerbahçeliyim. Bu saatten sonra burada yolun sonuna kadar devam edeceğim. Benim için burada olmak her şeyden önemlidir; mutluluk verici, gurur verici, onur verici… Her zaman dile getirdiğim gibi elimden geldiği kadar da bu formayı giymek istiyorum. İnşallah bu imkanları her defasında sağlarım ve bu kulübün bir parçası olurum” diye konuştu.

Öte yandan Fenerbahçe sözleşmenin detayları hakkında bilgilendirmede bulunmadı.

Neler yaşandı?

Birkaç ay sonra 37 yaşına girecek olan Volkan Demirel 2002-2003 sezonundan bu yana sarı-lacivertli formayı terletiyor. Yıllardır yaptığı açıklamalarda Fenerbahçe’den başka bir takımla oynamaya sıcak bakmadığını ifade eden Volkan Demirel geçtiğimiz sezon o dönemki teknik direktör Aykut Kocaman ile sorun yaşadı. Kocaman’ın yedeğe çektiği Volkan kısa sürede eldivenini devraldı ve Fenerbahçe’nin son ana kadar şampiyonluğu kovalamasında önemli rol oynadı. Aykut Kocaman ile yaşadığı sorunların ardından ABD’ye transfer olacağı yönünde çıkan haberler için o dönemde ünlü eldivenin menajeri Ahmet Bulut önemli bir açıklama yaptı. Bulut, Volkan’ın 40 buçuk yaşına kadar futbol oynamak istediğini ve aklının Fenerbahçe’de olduğunu ifade etti.