Ben Youssef, Mustafa Denizli'nin sözlerini yorumladı

Kasımpaşa formasıyla 18 resmi maça çıkan Ben Youssef, bu karşılaşmalarda 1 gol atarken 1 de asist yaptı.
Kasımpaşa formasıyla 18 resmi maça çıkan Ben Youssef, bu karşılaşmalarda 1 gol atarken 1 de asist yaptı.

Kasımpaşa forması giyen Tunuslu futbolcu Syam Ben Youssef, hocası Mustafa Denizli'nin "Yediğimizden daha çok atmalıyız" sözlerini yorumladı. 29 yaşındaki futbolcu, "Yanlış anlaşılmak istemem ama ben hayatımda ilk kez bir hocadan, böyle bir cümle duydum" itirafında bulundu.

Süper Lig'de ilk yarı başarılı bir performans sergileyen Kasımpaşa'nın Tunuslu futbolcusu Syam Ben Youssef, Tam Saha Dergisi'ne verdiği röportajda dikkat çeken ifadeler kullandı.

29 yaşındaki defans oyuncusu, "Fransa, İngiltere, Tunus ve Romanya'dan sonra Süper Lig'i nasıl değerlendirirsin? Diğer liglere ve ülkelere oranla Türkiye'nin farkları nedir?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

  • Türkiye'de futbol sadece atak üzerine kurulu… Tabii herkesin kendi görüşü farklı olabilir ve şu an söyleyeceğim şeyde yanlış da anlaşılmak istemem. Ama ben hayatımda ilk kez bir hocadan, "Yediğimiz golden daha fazlasını atmamız gerekiyor" diye bir cümle duydum. Evet, çok gol atmak önemli ama taktiksel açıdan çok fazla varyasyon yok Türkiye'de… Ben bir defans oyuncusuyum ve öncelikle gol yememeyi düşünürüm. Bu açıdan bakınca burada durum farklı. Diğer ülkelerde daha çok taktiğe önem veriliyor diyebilirim.

"Trezeguet'yi izlemiş, beni de beğenmiş"

Kasımpaşa'ya transfer sürecinden de bahseden Ben Youssef, eski hocası Kemal Özdeş'in Trezeguet'yi izlemeye geldiği maçta kendisini de beğendiğini söyleyerek şunları dile getirdi:

  • Beni ilk keşfeden kişi o dönemki teknik direktörümüz Kemal Özdeş'ti. Ama açıkçası Kemal Hoca beni izlemek için gelmemişti. Mısır'daydık ve Kemal Hoca da Trezeguet'yi izlemeye gelmişti. Ancak benim de performansımı beğenmiş. Kasımpaşa'da oynamak isteyip istemeyeceğimi sordu. Ben de biraz düşünüp araştırdıktan sonra olumlu cevap verdim. İstanbul zaten çok güzel bir şehir. Gelip tesisleri gezdikten sonra da transfer teklifini kabul ettim. Kasımpaşa'nın tesisleri tek kelimeyle muhteşem.