Beşiktaş, 17 yaşındaki Türk için Avrupa devleriyle yarışıyor

Arşiv: Orkun Kökçü
Arşiv: Orkun Kökçü

PSG ve İngiliz devleri tarafından yakından takip edilen Feyenoord'un genç yıldızı Orkun Kökçü'nün babası Halis Kökçü, 17 yaşındaki oyuncu için Beşiktaş'ın da girişimlerinin olduğunu açıkladı. Geçtiğimiz günlerde yaptığı Beşiktaş formalı paylaşımla taraftarın özellikle taraftarının gündemi haline geldi. Peki, Ocak ayında transfer piyasasının en çok duyulan isimlerinden biri olacak Orkun kimdir, hangi mevkide oynuyor? Genç oyuncu hakkında merak ettiğiniz tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz...

Feyenoord Kulübü'nün genç yıldızı Orkun Kökçü'nün babası Halis Kökçü, oğluna gelen transfer teklifleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Baba kökçü; daha önce PSG, Chelsea, Arsenal ve Tottenham gibi Avrupa'nın büyük kulüpleri tarafından takibe alındığı belirtilen Orkun'a, Türkiye'den de ilgi olduğunu belirtirken Beşiktaş'ın direk teması geçtiğini ifade etti.

Orkun koşu yoluna doğru atılan topa hareketleniyor...
Orkun koşu yoluna doğru atılan topa hareketleniyor...

Halis Kökçü'nün açıklamalarından öne çıkan bölümler şu şekilde;

"FENERBAHÇE İLE GÖRÜŞMEDİK"

Orkun Kökçü'ye Türkiye'den de tekliflerin olduğunu dile getiren baba Kökçü, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

  • "Orkun ile ilgili Türkiye'den talepler var. Orkun şu anda Feyenoord'un oyuncusu. Bizim birebir görüştüğümüz Beşiktaş var. Orkun da Beşiktaş'a sıcak baktı. Bizim Fenerbahçe ile en ufak bir görüşmemiz olmamıştır. Beşiktaş Kulübü ile görüşmelerimiz sürüyor."

Arşiv: Genç forvet, karşılaşma sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlıyor...
Arşiv: Genç forvet, karşılaşma sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlıyor...

"ORKUN ÇOCUKLUĞUNDAN BU YANA BEŞİKTAŞLI"

Kökçü ailesinin Beşiktaşlı olduğunu dile getiren Halis Kökçü, görüşmelerin profesyonel çerçevede ilerlediğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

  • "Orkun profesyonel bir oyuncu. Bizler ailece Beşiktaşlıyız. Orkun da çocukluktan bu yana Beşiktaşlı. Fakat sonuçta profesyonel bir futbolcu. Umut bey ile görüşmelerimiz oldu. Onların talepleri de oldu ve memnun olduk. Burada kulüplerin anlaşması ve Orkun için sunulacak proje önemli. Her şey profesyonel bir çerçevede gidiyor. Burada takımların anlaşması önemli. İnşallah profesyonel bir şekilde bu iş çözülecek."

AVRUPA DEVLERİNİN RADARINA GİRDİ

Daily Mail'de Sami Mokbel imzasıyla yer alan habere göre; Chelsea, Arsenal ve Tottenham gibi İngiliz devlerinin yan ısıra Paris Saint-Germain de Orkun Kökçü'yü yakından takip ediyor. Feyenoord U19'daki 17 gol ve 34 asistlik performansının yanında, Hollanda U19 takımıyla oynadığı futbolun da büyük takdir topladığı kaydediliyor.

17 yaşındaki futbolcu arkadaşlarından top bekliyor...
17 yaşındaki futbolcu arkadaşlarından top bekliyor...

Orkun Kökçü'nün maç ve antrenmanlarının da takip edilmeye çalışıldığı ve bu Ocak ayında oyuncu için ciddi girişimlerin olacağı vurgulandı.

ORKUN KÖKÇÜ KİMDİR?

Transfer döneminde Beşiktaş'la adı geçen Orkun Kökçü Feyenoord'da forma giyiyor. Orkun Kökçü 17 yaşında. Orkun Kökçü Feyenoord'da merkez orta saha pozisyonunda görev yapıyor. 2014 yılında Groningen alt yapısından Feyenoord'a transfer olan ve Feyenoord genç takımında forma giyen Orkun Kökçü, daha sonrasında Feyenoord'un U17, U19 ve U21 takımlarında görev aldı.

Arşiv: Orkun, foto muhabire poz veriyor...
Arşiv: Orkun, foto muhabire poz veriyor...

Orkun Kökçü U19 Ligi'nde 12 maçta 2 gol attı. Orkun Kökçü U17 Ligi'nde ise 12 maçta 2 gol ve 1 asistlik performans sergilerken, Feyenoord formasıyla UEFA Gençlik Ligi'nde ise 7 maçta 5 gol attı. 17 yaşındaki Orkun Kökçü bugüne kadar Hollanda'daki futbol kariyerinde toplamda 55 maçta görev alırken, 19 gol ve 4 asistlik performans sergiledi.

Öte yandan Orkun Kökçü'nün kendisine ait Instagram hesabından Beşiktaş formalı bir paylaşımda bulunduğu sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren genç futbolcu Orkun Kökçü'nun ismi bir süredir Beşiktaş’la anılıyor.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Goede overwinning op Ajax, 1 goal😁

Orkun Kökcü (@orkunkokcu)'in paylaştığı bir gönderi ()