Beşiktaş, Avrupa devlerine ders verdi

​Beşiktaş, Avrupa devlerine ders verdi
​Beşiktaş, Avrupa devlerine ders verdi

Şampiyonlar Ligi'nde grubundan lider çıkmayı garantileyen Beşiktaş, Avrupa'nın dev kulüplerine adeta ders verdi.

Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş rüzgarı esiyor. G Grubu'nda çıktığı 5 maçta 11 toplayan BEşiktaş, Avrupa'nın dev kulüplerine ders verdi.

Fanatik'in haberine göre; Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde son 16’ya kalan Kara Kartal, 8 gruplu Devler Ligi’nde en az maliyetle 11 kuran takım oldu.

Beşiktaş son olarak Porto ile 1-1 berabere kaldı ve Devler Ligi'nde liderlik koltuğunu garantiledi. (Fotoğraf: AA)
Beşiktaş son olarak Porto ile 1-1 berabere kaldı ve Devler Ligi'nde liderlik koltuğunu garantiledi. (Fotoğraf: AA)

Geçen yıl Adriano’yu Barcelona’dan 2.3 milyon Euro karşılığında alan, Ricardo Quaresma’yı da 2015’te Porto’dan 1.2 milyon Euro’ya renklerine bağlayan Kartal, Tolgay Arslan’ı ise 2015’te Hamburg’tan 450 bin Euro’ya transfer etmişti. Bu 3 isme ek olarak Anderson Talisca’yı da 2.5 milyon Euro karşılığında Benfica’dan kiralayan Beşiktaş, ilk 11’indeki diğer 7 ismi bonservis ödemeden transfer etti.

PSG açık ara önde

Sezon başında Katalan devi Barcelona’dan Neymar Junior’u renklerine bağlayan Paris Saint-Germain, Brezilyalı futbolcu için 222 milyon Euro ödemişti. B Grubu’nda 5 maçın sonunda 15 puanla lider konumda bulunan Fransız temsilcisi, ek olarak 180 milyon Euro karşılığında Kylian Mbappe’yi Monaco’dan kadrosuna katmıştı.

Sadece bu 2 transferle 400 milyon Euro barajını aşan PSG, ilk 11’ine yaptığı 616.9 milyon Euro’luk harcamayla bu alanda Şampiyonlar Ligi’nde yer alan bütün lider takımlara fark attı. Lig 1 ekibinin ardından bu alanda ikinci sırayı 454 milyon Euro’yla Manchester City kaptı. Üçüncü ise 315.6 milyon Euro’yla Manchester United oldu.