Beşiktaş, Avrupa devlerini ezdi geçti

Beşiktaş.
Beşiktaş.

Beşiktaş, Avrupa'nın 5 büyük futbol ülkesindeki takımlarla karşılaştırıldığında iç sahada devam eden en uzun yenilmezlik serisine imza attı.

Spor Toto Süper Lig'de evinde Aytemiz Alanyaspor'u 1-0 mağlup eden Beşiktaş, Avrupa'nın beş büyük futbol ülkesindeki (Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya) takımlarla karşılaştırıldığında iç sahada devam eden en uzun yenilmezlik serisine imza attı.

Evindeki namağlup serisini 40 maça çıkaran siyah-beyazlı ekip, bu performansıyla Avrupa'nın önemli takımları Manchester City, Bayern Münih, Barcelona ve PSG'nin önünde yer aldı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

İç sahadaki son yenilgisini 2015-2016 sezonunun 13. haftasında, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Akhisarspor'a 2-0 mağlup olarak yaşayan Beşiktaş, üst üste oynadığı 40 lig mücadelesinde 33 galibiyet ve 7 beraberlikle elde etti.

Vodafone Park’ın inşaası sırasında Atatürk Olimpiyat ve Başakşehir Fatih Terim statlarında rakiplerini konuk eden Kartal, 6 maçtan galibiyetle ayrıldı. Siyah-beyazlı ekip, Vodafone Park’taki 33 karşılaşmada ise 26 galibiyet ve 7 beraberlik aldı. Beşiktaş iç sahada tam 855 gündür rakiplerine galibiyet şansı vermedi.

Ligdeki son iç saha yenilgisini 29 Kasım 2015’te yaşayan Kartal son 40 maçta 99 gol atıp, kalesinde 27 gol gördü.

PSG, BAYERN MÜNİH VE BARCELONA TAKİPTE

PSG evindeki son 39 maçta 33 galibiyet ve 6 beraberlik aldı. Fransız ekibi son olarak 20 Mart 2016’da Monaco’ya 2-0 yenilmişti. Bayern Münih son olarak B.Dortmund’u 6-0 yenerek namağlup serisini 36 maça taşıdı. Barcelona’nın evindeki son 31 maçta bileği bükülmedi. Manchester City de kendi evindeki 27 maçta 22 galibiyet, 5 beraberlik aldı.