Beşiktaş'ın yediği tartışmalı gol için Kural Kitabı ne diyor?

Antalyasporlu oyuncuların gol sevinci.
Antalyasporlu oyuncuların gol sevinci.

Spor Toto Süper Lig 3. hafta mücadelesinde Beşiktaş ile Antalyaspor karşı karşıya geldi. Vodafone Park’ta oynanan maçta Antalyaspor'un attığı ilk gol, ofsayt kuralıyla ilgili yeni bir düzenleme yapıldığını ortaya çıkardı.

Spor Toto Süper Lig 3. hafta mücadelesinde Beşiktaş ile Antalyaspor karşı karşıya geldi. Vodafone Park’ta oynanan maçta rakip takımın attığı ilk gol, ofsayt tartışmaları eşliğinde geceye damga vurdu.

Maçın 20. dakikasında gelişen Antalyaspor atağında savunma arkasına atılan top, Adriano’nun kafasından sekerek Doukara ile buluştu. Sol çaprazdan kaleciyle karşı karşıya kalan Doukara, takımını 1-0 öne geçirdi. Bu pozisyon, futbol kamuoyunu ikiye böldü.

*Görüntü, beIN SPORTS'tan alınmıştır.
*Görüntü, beIN SPORTS'tan alınmıştır.

Eski hakemler Deniz Çoban Mustafa Çulcu, söz konusu pozisyonun nizami olduğunun altını çizerek ‘gol temiz’ yorumunda bulunsa da başta Rıdvan Dilmen olmak üzere Erman Toroğlu gibi yorumcular ise golün geçersiz sayılması gerektiğini ve net ofsayt olduğunu belirtti.

KURAL NE DİYOR?

  • Ofsayt pozisyonunda bulunan bir oyuncu, eğer topu bilerek oynayan bir rakip oyuncudan alırsa; bu durum, ‘Bulunduğu pozisyonda avantaj elde etmek’ olarak değerlendirilmez.

İçinde bulunduğumuz yıl içerisinde güncellenen kuralın, söz konusu pozisyon üzerindeki yorumuna göre; Adriano'nun hamlesinin kasten yapılmış olması, Doukara'ya avantaj sağlamıyor ve pozisyonu ofsayt niteliğinden çıkararak golü nizami kılıyor.