Bitirim İkili: Daniel Sturridge'ı kara kara düşündüren istatistik

Alexander Sörloth & Caleb Ekuban
Alexander Sörloth & Caleb Ekuban

● Forvet hattına Daniel Sturridge gibi bir dünya yıldızını ekleyen Trabzonspor'da Caleb Ekuban ve Alexander Sörloth, bordo mavili ekibin gol yükünü tek başlarına çekerek 'forma aslanın ağzında' mesajı veriyor.

● Bu sezon UEFA Avrupa Ligi ve Süper Lig'de toplam 4 resmi maç oynayan bordo mavili ekibin attığı 8 golün 7 tanesinde Sörloth ya da Ekuban'ın imzası bulunuyor.

● Trabzonspor kariyerinde ilk kez hat-trick yapan Caleb Ekuban, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde forma giydiği 3 maça 4 gol ve 1 asist sığdırdı.

● Alexander Sörloth ise UEFA Avrupa Ligi'nde çıktığı 3 maçta 2 kez gol sevinci yaşadı ve Süper Lig'de oynanan Kasımpaşa maçını da boş geçmeyerek gol sayısını 3'e yükseltti.

● Caleb Ekuban ayrıca Olcan Adın’dan (28 Kasım 2013 vs. Apollon) bu yana Trabzonspor formasıyla Avrupa kupalarında hat-trick yapan ilk oyuncu olarak da kayıtlara geçti.

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında konuk olduğu Yunanistan temsilcisi AEK'yı 1-0 geriye düşmesine rağmen 3-1 mağlup eden Trabzonspor'da forvet hattı göz dolduruyor.

AEK karşında attığı 3 golle hat-trick yapan Caleb Ekuban, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'ndeki gol sayısını 4'e yükseltmiş oldu. Bordo mavili formayla ilk kez hat-trick yapma başarısı gösteren Ganalı futbolcu, bir diğer golünü ise Sparta Prag ile oynanan ilk maçta kaydetmişti.

gztspor / instagram

  • Olcan Adın’dan (28 Kasım 2013 vs Apollon) bu yana Trabzonspor formasıyla Avrupa kupalarında hat-trick yapan ilk oyuncu Caleb Ekuban oldu.

Kuzeyin Kralı Sörloth

Bordo mavili ekibin çiçeği burnunda golcüsü Alexander Sörloth, yeni takımına çabuk uyum sağladı. UEFA Avrupa Ligi'nde forma giydiği 3 resmi maça 2 gol sığdıran yetenekli oyuncu, Süper Lig'de oynanan Kasımpaşa maçını da boş geçmedi.

  • Alexander Sörloth, Trabzonspor formasıyla Süper Lig'de rakip kaleye çektiği ilk isabetli şutta gol attı.

gztspor / instagram

Takımın gol yükünü çekiyorlar

Forvet hattına Daniel Sturridge gibi dünyaca ünlü bir yıldızı katan Trabzonspor'da Caleb Ekuban ve Alexander Sörloth ikilisi, bordo mavili ekibin tüm gol yükünü çekiyor.

Bu sezon şimdiye dek 3 UEFA Avrupa Ligi, 1 de Süper Lig maçına çıkan Trabzonspor, rakip fileleri toplamda 8 kez sarstı. Bordo mavilililerin bu sezon attığı 8 golün tam 7 tanesi Ekuban & Sörloth ikilisinden birinden geldi.

  • Trabzonspor'da bu sezon Alexander Sörloth ve Caleb Ekuban dışında gol atan tek isim sol bek Filip Novak.

gztspor / instagram

Caleb Ekuban ne dedi?

Daniel Sturridge ve Alexander Sörloth ikilisinin arkasında kalması beklenen ancak AEK maçında formayı kolay kolay kaptırmayacağını sinyallerini veren Ekuban, Ünal Karaman görev verdiği sürece nerede oynadığının bir önemi olmadığını söyledi.

  • "Nerede oynadığın önemli değil, kendini gösterebildiğin sürece. Hocaya da teşekkür etmek gerekiyor bana oynama şansı verdiği için."

Ganalı futbolcunun gol sevinci.
Ganalı futbolcunun gol sevinci.

Ahmet Ağaoğlu ne dedi?

  • "Ekuban inanılmazdı. Çok düzgün, ahlaklı, uyumlu, profesyonel, takıma bağlı bir karakter. Ben onu bugün attığı 3 golle değil annesini salı günü kaybettikten sonra perşembe günü Trabzon'a gelip cumartesi maçta galibiyeti getirmesiyle hatırlayacağım."

Ünal Karaman & Ahmet Ağaoğlu.
Ünal Karaman & Ahmet Ağaoğlu.

Ünal Karaman ne dedi?

  • "Bizim adımıza oldukça memnun edici. Rakibimizi de tebrik ediyorum şartlar ne olursa olsun futbol oynamaya çalışan bir takımdı. Bizim açımızdan bu skor sevindirici ama iki ayaklı düşünüldüğü takdirde bu skor sevindirici. İkinci maça da yine aynı şekilde hazırlanacağız. Umarım arzu ettiğimiz oyunu oynarız ve skoru alırız"

Trabzonspor yerel basını neler yazdı?

Trabzon'da yerel gazeteler, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında deplasmanda Yunanistan temsilcisi AEK'yı 3-1 yenerek önemli avantaj sağlayan Trabzonspor ve Caleb Ansah Ekuban'a övgüler yağdırdı.

Karadeniz Gazetesi ilk sayfasında, bordo-mavililerin gol sevinci yaşadığı fotoğraf ile "Atina'da Fırtına Kopardık" başlığını kullandı. Gazete, son sayfasında ise futbolcu Ekuban'ın fotoğrafına yer vererek "Yalnız Türkiye Değil Avrupa Sana Kurban Ekuban" şeklindeki ifadeleri okuyucularıyla paylaştı.

Karadeniz Gazetesi.
Karadeniz Gazetesi.

Karadeniz'den Günebakış Gazetesi de, "Avrupa'da Trabzon Fırtınası" ve arka sayfasında "Avrupa, Avrupa Duy Sesimizi... İşte Bu Trabzon'un Ayak Sesleri" başlıkları ile galibiyeti sayfalarına taşıdı.

Karadeniz'de Son Nokta Gazetesi ise ilk sayfasında, "Helal Size Uşaklar" başlığıyla çıkarken, arka sayfasında "Bundan Sonra Senin Adın Ekuban Mehmet" şeklindeki spotlar altında haberleri okuyucularına aktardı.

Taka Gazetesi.
Taka Gazetesi.

Kuzey Ekspres Gazetesi ilk sayfasında, "Atina'da Fırtına", son sayfasında da "Bordo-Mavililer AEK'yı Dağıttı, Ekuban Şov Yaptı" başlıklarını kullanırken, son sayfasında "Atina'da Ekuban Fırtınası" ifadelerine yer verdi.

Taka Gazetesi, "Ekuban Allah'ına Kurban" başlığıyla yer verdiği haberde, son sayfasında ise "AEK Sümela'ya Ziyarete Gelecek!" başlıklarını kullandı.