Böyle bir şey daha önce yaşanmadı! Yok, böyle bir hakem

​Böyle bir şey daha önce yaşanmadı! Yok, böyle bir hakem
​Böyle bir şey daha önce yaşanmadı! Yok, böyle bir hakem

İngiltere'de 1998 yılında yaşanan bir olay halen Ada'da en çok konuşulan futbol olayları arasında gösteriliyor.

Hakemlerin görevi nedir? Elbette, sahada adil bir futbol oynanmasını sağlamak… Hakemler yalnızca Türkiye’de değil dünyanın her yerinde eleştirilmeye mahkum işçilerdir.

Branş fark etmez, hakemlik zor iş

Yalnızca futbol için geçerli değil hakemlik mesleği hangi branş olursa olsun bir hayli güçtür. Galip gelen hakemi takdir eder, mağlup olan hakemi yerden yere vurur. Birçok hakem de maruz kaldığı eleştiriler nedeniyle mesleğini bırakır. Bazı hakemler ise bağlı bulundukları federasyonlardan aldıkları ceza sonunda düdüklerini asmak zorunda kalır. Kısacası dünyanın neresinde olursa; olsun hakemler eleştirilir ancak o isimler hatalarına rağmen kazanılmaz….

20 yıl önce

Bundan tam 20 yıl önce İngiltere alt liginde oynanan bir maçta alınan sonuçtan ziyade bir hakem hareketi tarihe geçti. Evet, yanlış okumuyorsunuz yıllar önce hakem Martin Sylvester’in yaptığı bir hareket hafızalardaki yerini tüm tazeliğiyle koruyor.

Hakem futbolcuya yumruk attı

1998 yılında oynanan bir alt lig maçında hakem Martin Sylvester, bir futbolcunun yaptığı harekete çok kızdı ve sinirlerine hakim olamadı. Sylvester söz konusu futbolcuya yumruk attı. Saha bir anda karıştı. Hakem de kendine kırmızı kart gösterdi ve oyun alanını terk etti.

“Kötü günler yaşadım”

Bu ilginç olayın ardından karşılaşmayı 4. hakem yönetti. Yıllar sonra verdiği bir demeçte hakem, “Yanlış yaptığımın farkındaydım. Ama maçtan yaklaşık bir hafta önce özel hayatımda son derece kötü günler yaşadım. Sanırım bunun etkisiyle de sinirlerime hakim olamadım. Kırmızı kart göstermek en doğrusuydu” ifadelerini kullandı.

Salih Dursun’dan tarihi hareket

Salih Dursun'un yaptığı bu hareket hafızalardaki yerini koruyor.
Salih Dursun'un yaptığı bu hareket hafızalardaki yerini koruyor.

Bu olay akıllara 2016 yılında oynanan Galatasaray-Trabzonspor maçını getirdi. Deniz Ateş Bitnel’in kararlarına sinirlenen o dönem Trabzonspor forması giyen Salih Dursun bir anda hakemden kırmızı kartı aldı ve efsaneleşen hareketini yaptı. Salih hakemden aldığı kırmızı kartı hakeme gösterdi. Salih Dursun şimdilerde Antalyaspor’da forma giyiyor ancak hakem Bitnel kariyerine nokta koydu.