Bu Hangi Seviye: Tarihi Federer - Nadal maçında kitap okuyan 'ilginç' çocuk

Hintli miniğin kitaptan gözünü ayırmadığı anlar.
Hintli miniğin kitaptan gözünü ayırmadığı anlar.

Wimbledon'da tam 11 yıl sonra Roger Federer ve Rafael Nadal'ı karşı karşıya getiren tarihi maçın en çok konuşulan ismi Hintli bir minik oldu.

Tarihin en iyi oyuncularından ikisinin belki de son kez kozlarını paylaştığı ve biletlerin yaklaşık 50 bin TL'ye alıcı bulduğu maçı izlemek yerine kitap okumayı tercih eden çocuk, sosyal medyanın gündemine oturdu.

Merkez Kort'ta oynanan tarihi maçta tribünde olmasına rağmen gözlerini alamadığı kitabın Viking Myths & Sagas olduğu ortaya çıktı.

Dünyanın en prestijli Grand Slam turnuvası olarak kabul edilen Wimbledon'da Roger Federer ve Rafael Nadal'ın kozlarını paylaştığı yarı final mücadelesi ilginç bir görüntüye sahne oldu.

2008 yılındaki epik finalin ardından Wimbledon'da ilk kez karşı karşıya gelen iki dev raketin bu tarihi maçında ne Roger Federer, ne de Rafael Nadal konuşuldu. Karşılaşmanın ilk seti oynanırken kitap okuduğu fark edilen minik çocuk, sosyal medyanın gündemine oturdu.

Rafael Nadal & Roger Federer.
Rafael Nadal & Roger Federer.

BİLETLER 50 BİN TL

Biletleri yaklaşık 7 bin pounda kadar alıcı bulunan maçı izlemek yerine kitap okumayı tercih eden minik çocuk, tenisseverlerin tepkisini çekti. Hintli minik, yaklaşık 50 bin TL değerindeki koltuğunda maçı umursamazken; bazı tenisseverler ise bilet bulamadıkları için kortun dışına kurulan dev ekranla yetindi.

Roger Federer'in forehandinin arka plandan çekimi.
Roger Federer'in forehandinin arka plandan çekimi.

OKUDUĞU KİTABIN ADI NE?

İnternet kullanıcıları görüntüde net görünmemesine rağmen çocuğun okuduğu kitabı buldu. Kitabın “Viking Myths & Sagas” (Viking Efsaneleri ve Destanları) adlı eser olduğu ortaya çıktı. Kitap, adından da anlaşılabileceği üzeren Viking efsanelerini ve destanlarını konu alıyor.

FEDERER'İN KIZLARI DA KİTAP OKURKEN GÖRÜNTÜLENMİŞTİ

2016 yılında Avustralya Açık'ta Roger Federer'in Dolgopolov'la oynadığı maçta da benzer bir sekans yaşanmıştı. İsviçreli raketin ikiz kızları, babalarının maçı esnasında kitap okurken kameralara yansımıştı.

Roger Federer'in galibiyet ve final sevinci.
Roger Federer'in galibiyet ve final sevinci.
  • Merkez kortta oynanan mücadelede İsviçreli raket Federer, İspanyol rakibini 3-1 mağlup ederek finalde Novak Djokovic’in rakibi oldu.
Bu gönderiyi Instagram'da gör

🤔 Belki de son Federer - Nadal maçında kitap okumak.

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()