Bu sezon Cenk Tosun rüzgarı esiyor

​Bu sezon Cenk Tosun rüzgarı esiyor
​Bu sezon Cenk Tosun rüzgarı esiyor

Beşiktaş’ın peş peşe kazandığı şampiyonluklarda 28 gol atıp 9 asist yapan Cenk Tosun, 2017-2018 sezonuna bambaşka bir başlangıç yaptı,

Kara Kartal’ın yıldız golcüsü Cenk Tosun, son haftalardaki başarılı performansıyla göz kamaştırıyor. Siyah-Beyazlılar’ın son 2 sezonda elde ettiği şampiyonluğa 28 gol ve 9 asistlik katkı sağlayan CT23, bu dönemde de adeta vites büyüttü. A Milli Takım’ın 5 Eylül’de Hırvatistan’la oynadığı Dünya Kupası Eleme maçında Ay-Yıldızlılar’a zaferi getiren golü atan Tosun, Beşiktaş formasıyla Şampiyonlar Ligi’nde Porto’ya 32 metreden attığı mükemmel golle klasını konuşturmuştu. Önceki akşam Konyaspor’u da boş geçmeyen Tosun, 1 ay içerisinde 3 ayrı alanda hem milli takıma hem de Siyah-Beyazlılar’a önemli katkı sağladı.

Tottenham peşinde...

AA
AA

Etkili performansıyla takıma ‘süperstar’ olarak getirilen yeni transfer Alvaro Negredo’yu kulübeye hapseden CT23, 11’deki yerini kaptırmak bir kenara daha da sağlamlaştırdı. İngiltere Premier Lig’den Crystal Place ve Tottenham’ın da radarında bulunan 26 yaşındaki forvet, başarısının sırrını şu sözlerle anlattı: “Her zaman çalışmaya devam ediyorum. Geçen sezondaki eksik gördüğüm noktalarımı bu dönemde daha çok geliştirmeye özen gösterdim. Takım arkadaşlarımla çok iyi bir uyum yakaladık. Benim attığım gollerde onların da payı büyük. Geleceğim konusunda ise kararı Başkan Fikret Orman verir. Ben burada çok mutluyum.”

14 pasla gelen gol

AA
AA

Konyaspor karşısında Siyah-Beyazlılar’ın ilk golünü, takımın milli yıldızı Cenk Tosun kaydetmişti. Başarılı futbolcunun Caner Erkin’in ortasıyla attığı kafa golü öncesinde yapılan pas trafiği, adeta Yeşil-Beyazlılar’ın başını döndürdü. Cenk’in attığı golde Beşiktaş’ın yıldızları, top filelerle buluşmadan önce toplamda 14 pas yaptı. Meşin yuvarlak, 14 paslaşma sırasında Anderson Talisca dışındaki tüm futbolculara değdi.

(Kaynak: Fanatik)