Çalımbay ayrılırken bombayı patlattı: Menez'i hiç izlemedim

Ben Menez'i hiç izlemedim!
Ben Menez'i hiç izlemedim!

Antalyaspor'da görevine son verilen teknik direktör Rıza Çalımbay ayrılışıyla ilgili, "Daha fazla krediyi hak ettiğimizi düşünüyordum" açıklamasında bulundu. Yapılan transferler hakkında da konuşan deneyimli hoca, çok erken davranıldığını ifade etti.

Rıza Çalımbay yönetiminindeki Antalyaspor ligdeki 5 maçında da galibiyet alamadı.

Deneyimli çalıştırıcı Rıza Çalımbay yaşanan ayrılık sonrası basın toplantısı düzenledi.

Antalyaspor'dan ayrılmayı kendisinin istemediğini ifade eden 54 yaşındaki teknik adam transferde fikir ayrılığı yaşadıklarını açıkladı.

Çalımbay'ın açıklamalarında öne çıkanlar şöyle;

"Antalyaspor taraftarını unutmayacağım. Ne kadar vefalı taraftar olduklarını gösterdiler. Bu ayrılık benim istediğim bir ayrılık değil. Biz bırakıp gitmeyiz. Özellikle transferdeki fikir ayrılığı, ayrılığa neden oldu. Bu takımın çok başarılı olacağına inanıyorum. Bence bu ekibin 5 maçtan daha fazla krediye sahip olması gerekiyordu. Bazı şeyler için zaman tanımak gerekiyor. Başta kaptan Eto'o olmak üzere tüm takıma ve yönetime çok teşekkür ediyorum."

"Nasri sakat"

"Transferlerimizin hepsi iyi ama zamanlaması yanlış. Nasri sakat. Galatasaray maçından önce adalesinde yırtık çıktı. Eğer G.Saray maçında penaltıyı atabilseydik her şey değişebilirdi. 5 maça baktığımız zaman, sakatlar, yeni gelen transferler gibi sıkıntılarla maçlara çıktık. Antalyaspor'un bundan sonra önü açık. 6 maç var 4'ü içeride, üstelik milli takım arası var. Yani Antalyaspor iyi olacak."

"Ben Menez'i hiç görmedim, hiç seyretmedim"

Rıza Çalımbay, takıma iyi takviyelerin yapıldığını ancak zamanlamada hata olduğunu ifade etti. Çalımbay, transferde oyuncuların Türkiye'ye uyumunun önemine değinerek şöyle konuştu:

"Ben Menez'i hiç görmedim, hiç seyretmedim. Menez'i ilk gördüğüm maç Alanya karşılaşması. Onda da 20 dakika oynadı çünkü fizyoterapisti yüzde 100 hazır olmadığını söyledi. Sonra Nasri geldi, içeride hiçbir maç oynamadı çünkü sakattı. Nasri'nin Galatasaray maçından önce adalesinde yırtık çıktı ve oynatamadık. Diğer arkadaşlarımız zaten hazır değil. Galatasaray maçından önce Vainqueur ile konuştuk. 'Hazır değilim, 20 dakika oynayabilirim' dedi. Djourou, hazır olmadığı halde Malatya'da onu oynattık, çünkü ihtiyacımız vardı."

Herkesin Nasri'den bir şeyler beklediğini, ancak oyuncunun Türkiye'yi ve takım arkadaşlarını tanımadığını kaydeden Çalımbay, Antalyaspor yönetiminin kendisi görevdeyken başka teknik direktörlerle görüştüğüne inanmadığını da sözlerine ekledi.