Kartal farka uçtu: Osmanlıspor darmadağın

Beşiktaş 5-1 Osmanlıspor
Beşiktaş 5-1 Osmanlıspor

Spor Toto Süper Lig 16. hafta mücadelesinde Beşiktaş ile Osmanlıspor kozlarını paylaştı. Vodafone Park'ta oynanan maçta Beşiktaş, Osmanlıspor'u 5-1 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig 16. hafta mücadelesinde Beşiktaş ile Osmanlıspor karşı karşıya geldi.

Vodafone Park’ta oynanan karşılaşmada sahadan galibiyetle ayrılan taraf 5-1 gibi farklı skorla Beşiktaş oldu. Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 32., 43. ve 52. dakikalarda Ryan Babel ile 75. dakikada Negredo ve 86. dakikada Cenk Tosun kaydetti. Konuk takımın tek sayısı ise 90+2. dakikada Serdar Gürler kaydetti.

Ryan Babel, kulüp kariyerinde ilk kez hat-trick yaptı.
Ryan Babel, kulüp kariyerinde ilk kez hat-trick yaptı.

Alınan bu sonucun ardından puanını 30’a yükselten Beşiktaş, 3. sıranın sahibi oldu. 14 puanda kalan Osmanlıspor ise 14. basamaktan kurtulamadı.

Ligde önümüzdeki hafta Beşiktaş, Sivasspor deplasmanına konuk olacak. Osmanlıspor ise sahasında Akhisarspor’u ağırlayacak.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

BEŞİKTAŞ 5-1 OSMANLISPOR MAÇININ İLK YARI ÖZETİ

  • 17. dakikada sağ kanattan Quaresma ortasında ceza sahası içinde Atiba’nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.
  • 32. dakikada sol kanattan Adriano’nun ceza sahasına yaptığı ortada Babel’in kafa vuruşunda top ağlara gitti. 1-0
  • 34. dakikada sağ kanatan Regattin’in kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Özer’in kafa vuruşunu kaleci Fabri kornere çeldi.
  • 36. dakikada Beşiktaş yarı sahasından atılan uzun topta savunmanın arkasına Babel’in pasında Quaresma’nın gelişine vuruşunu kaleci Karcemarskas kornere çeldi.
  • 40. dakikada Tosic’in soldan ceza sahası içine yerden ortasında Negredo istediği gibi vuramayınca savunmaya çarpan top kornere çıktı.
  • 43. dakikada Quaresma’nın sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortada Babel göğsüyle topu ağlara gönderdi. 2-0

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

BEŞİKTAŞ 5-1 OSMANLISPOR MAÇININ İKİNCİ YARI ÖZETİ

  • 52. dakikada Tosic, orta sahada kaptığı topu sağ kanatta Babel’le buluşturdu. Bu oyuncunun ceza sahasına girerek sert şutunda top kalecinin ellerine de çarparak ağlarla buluştu. 3-0
  • 59. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Babel’in vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından dışarı çıktı.
  • 75. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Talisca’nın şutu kaleci Karcemarskas’tan döndü. Dönen topu Negredo filelere gönderdi. 4-0
  • 78. dakikada Talisca’nın sağ kanattan orta şut karışımı vuruşu direkten döndü. Dönen topa Pepe’nin yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.
  • 81. dakikada ceza sahası içine çalımlarla giren Umar’ın vuruşunda kaleci Fabri topu oyun alanına çeldi.
  • 87. dakikada Caner’in verdiği ara pasta topla buluşan Cenk’in ceza sahası sol çaprazından sert şutu ağlarla buluştu. 5-0
  • 90 + 2. dakikada Doukara’nın pasında sağ kanattan ceza sahasına giren Serdar’ın şutu filelere gitti. 5-1

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

ŞENOL GÜNEŞ’TEN 3 DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Süper Lig'in 16. haftasında Osmanlıspor ile oynanan karşılaşmada geçen haftaki Kayserispor mücadelesine göre ilk 11'de 3 değişiklik yaptı.

Güneş, Kayserispor ile 1-1 berabere kalan maçta ilk 11'de şans verdiği Tolgay Arslan, Oğuzhan Özyakup ve Cenk Tosun'u Osmanlıspor karşısında yedek kadroya aldı. Beşiktaş'ta bu oyuncuların yerine ilk 11'de Anderson Talisca, Gary Medel ve Alvaro Negredo şans buldu.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Siyah-beyazlı ekipte Gary Medel, Atiba Hutchinson ile savunmanın önünde görev yaparken, Talisca hücuma dönük orta sahada şans buldu. Vodafone Park'ta attığı gollerle dikkati çeken Negredo ise Cenk Tosun'un yokluğunda şans yakalayan oyuncu oldu.

Beşiktaş'ta Medel ve Talisca 2'şer, Negredo ise 3 maç sonra ilk 11'de görev aldı.

Siyah-beyazlı ekipte ayrıca Fabricio Agosto Ramirez, Gökhan Gönül, Pepe, Tosic, Adriano, Quaresma ve Babel ilk 11'de forma giydi.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

YABANCI AĞIRLIKLI BİR KADRO

Beşiktaş, Osmanlıspor karşılaşmasına yabancı ağırlıklı bir kadroyla çıktı.

Türk oyunculardan sadece Gökhan Gönül, ilk 11'de şans bulurken, farklı ülkelere mensup 10 oyuncu sahada yer aldı. Beşiktaş'ın ilk 11'inde 2'şer İspanyol, Brezilyalı, Portekizli'nin yanı sıra birer Sırp, Şilili, Hollandalı ve Kanadalı futbolcu şans buldu.

CANER ERKİN'İN HASRETİ BİTTİ

Beşiktaş'ta cezası biten Caner Erkin de yedekler arasında kendisine yer buldu.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Siyah-beyazlı ekibin ligin 9. haftasında Medipol Başakşehir ile Vodafone Park'ta yaptığı karşılaşmada sarı kart cezalısı durumuna düşen ayrıca hakeme yönelik sözlerinden dolayı 6 maç ceza alan Caner, 54 gün sonra bir lig mücadelesinde kadroya girebildi.

Beşiktaş'ta ayrıca Tolga Zengin, Matej Mitrovic, Necip Uysal, Jeremain Lens, Orkan Çınar ve Mustafa Pektemek yedekler arasında yer aldı.

Fotoğraf: GZT
Fotoğraf: GZT

OĞUZHAN ÖZYAKUP'A PLAKET

Beşiktaş'ın 14. haftada Galatasasaray ile yaptığı karşılaşmada görev alan ve siyah-beyazlı formayla 200. maçına çıkan Oğuzhan Özyakup, plaketini Osmanlıspor karşılaşması öncesi aldı.

Oğuzhan'a plaketini Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil verdi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu ve yardımcısı Tayfur Havutçu, Fikret Orman ile yönetim locasından maçı izledi.

OSMANLISPOR TRİBÜNLERİ BOŞ KALDI

Süper Lig’in 16. haftasında Beşiktaş, Osmanlıspor’u konuk ederken, misafir takım tribününde görevliler dışında kimse yoktu.

Süper Lig’in 16. hafta mücadelesinde Beşiktaş, Vodafone Park’ta Osmanlıspor’u ağırladı. Siyah-beyazlılar taraftarı önünde 4-0 kazanırken bu maçta en dikkat çekici nokta, Osmanlıspor tribününde kimsenin olmamasıydı. Beşiktaş taraftarı karşılaşma boyunca takımlarına büyük destek verirken, konuk takım tribününde yalnızca güvenlik görevlileri ve polis memurları vardı.

👀 Beşiktaş sahasında ağırladığı Osmanlıspor’u 5-1 mağlup etti.

gztspor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()