Canlı yayında servet bağışladı: 406 bin TL

Fortnite karakter portrelerinden alınan bir kare.
Fortnite karakter portrelerinden alınan bir kare.

Twitch yayıncısı Exotic Chaotic, canlı yayın esnasında KingMascot tarafından tam $75.000 bağış aldı. Bu rakam, şimdiye kadar Twitch tarihinde yapılan en yüksek bağış olarak kayıtlara geçti.

Profesyonel Fortnite oyuncusu Exotic Chaotic, Twitch yayınında kendisi gibi profesyonel bir oyuncu olan King Mascot tarafından gelmiş en geçmiş en yüksek bağışı alarak tarihe geçti.

Henüz oyunun başında Exotic Chaotic’in canlı yayınına katılan King Mascot, 75 bin dolarlık bağış yaptı. Bağış bildiriminin ardından gözlerine inanamayan Exotic Chaotic, takım arkadaşlarından biraz beklemelerini rica ederek PayPal hesabını kontrol etti.

Heyecan içerisinde hesabını kontrol eden genç oyuncu, yaklaşık 406 bin TL’lik bağışın gerçekten hesabına geçtiğinden emin olduktan sonra büyük sevinç yaşadı. Böylece, bu rakam şimdiye kadarki en büyük Twitch bağışı olarak kayıtlara geçmiş oldu.

REKOR BAĞIŞ ASLINDA VİRAL Mİ?

Bir anda oyun dünyasını ve sosyal medyayı etkisi altına alan bu dev bağış, beraberinde ‘reklam’ söylentilerini getirdi. Her iki oyuncunun da daha geniş kitlelere ulaşabilmek adına böyle sansasyonel bir virale imza attıkları ve yaşananların aslında kurgu olduğu öne sürüldü.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan King Mascot, iddiaları kesin bir dille yalanladı ve arkadaşının bu bağışı hak ettiğini belirtti. Yetenekli oyuncu ayrıca arkadaşının ailevi durumlarına da dikkat çekerek, “Bu bağışla birlikte kız arkadaşı ve 4 yaşındaki kızı için yeni bir yer bulabilir” ifadelerini kullandı.

  • “Bir yılı aşkın süredir onu tanıyorum. Exotic Chaotic ‘in bunu hak ettiğini düşünüyorum. Herkesten çok hak ediyor. Bu bağışla birlikte kız arkadaşı ve 4 yaşındaki kızı için yeni bir yer bulabilir”