Casillas'ın efsanevi kurtarışları

Casillas'ın geçirdiği rahatsızlık sonrası futbol kariyerini noktalaması bekleniyor.
Casillas'ın geçirdiği rahatsızlık sonrası futbol kariyerini noktalaması bekleniyor.

Porto antrenmanında geçirdiği kalp krizi nedeniyle futbolseverleri korkutan İspanyol file bekçisi kariyerinde birbirinden ilginç kurtarışlara imza attı. Haberimizde tecrübeli eldivenin hem Real Madrid hem de Porto kariyerinden en güzel kurtarışları bulabilirsiniz.

Portekiz Ligi takımlarından Porto forması giyen Iker Casillas dünkü antrenmanda kalp krizi geçirerek apar topar hastaneye kaldırılıp ameliyata alınmıştı. Daha sonra tecrübeli file bekçisi hastane odasından paylaştığı fotoğrafla futbolseverlere iyi haberi verdi.

18 yaşında Real Madrid kalesine geçti

Kariyerine Real Madrid altyapısında başlayan 37 yaşındaki tecrübeli futbolcu, henüz 18 yaşındayken eflatun-beyazlı ekibin kalesini devralmayı başardı.

Genç yaşına rağmen refleksleriyle dikkatleri üzerine çeken Casillas, kısa süre sonra da milli takımın değişmez kalecisi konumuna yükseldi.

Real Madrid'de başta Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu olmak üzere kazanmadık kupa bırakmayan İspanyol yıldız, milli takım kariyerinde de gerek Dünya Kupası gerekse Avrupa Şampiyonası olmak üzere katıldığı turnuvalarda şampiyonluk sevinci yaşadı.

Sürpriz Porto tercihi

  • Başarılı kaleci, Madrid ekibinde geçirdiği 16 aralıksız sezonun ardından 2015 yılında sürpriz bir karar vererek Porto'ya transfer olmuştu. Casillas 4 yıldır Portekiz ekibinin kalesini koruyor.
İspanya Milli Takımı formasıyla bir dünya, 2 Avrupa şampiyonluğu kazanan Casillas'ın, altyapısından yetiştiği Real Madrid'de 3 UEFA Şampiyonlar Ligi, 5 La Liga, 2015'ten beri oynadığı Porto'da ise bir lig şampiyonluğu bulunuyor.

İspanyol file bekçisi halen Şampiyonlar Ligi maçlarında en fazla forma giyen futbolcu konumunda.

https://www.w3.org/1999/xlink"... stroke="none" stroke-width="1" fill="none" fill-rule="evenodd">
Bu gönderiyi Instagram'da gör

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()


Iker Casillas'ın kariyerindeki en güzel kurtarışları videoda bulabilirsiniz 👇