Cengiz Ünder, adını Totti'nin yanına yazdırdı

​Cengiz Ünder adını Roma tarihine yazdırdı
​Cengiz Ünder adını Roma tarihine yazdırdı

Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Shakhtar Donetsk'e karşı ilk kez forma giyen milli gururumuz Cengiz Ünder, Devler Ligi'nde gol atan en genç Türk futbolcu olmasının yanından bir ilke daha imza attı ve adını Totti'nin yanına yazdırdı.

Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Shakhtar Donetsk sahasında Roma'yı ağırladı. Roma, 41. dakikada milli yıldızımız Cengiz Ünder'in golüyle 1-0 öne geçti, ancak ikinci yarıda Ukrayna ekibinin 2 golüne engel olamayınca Ukrayna deplasmanından 2-1 mağlup ayrıldı.

Roma'nın zorlu deplasmanda tek golünü atan yıldız oyuncu aynı zamanda birçok ilki de birlikte yaşadı. Şampiyonlar Ligi'nde ilk karşılaşmasına çıkan Cengiz, oldukça başarılı bir oyun sergilerken, ilk maçında ilk golünü de atmayı başardı.

Genç oyuncu bu başarısının yanı sıra Şampiyonlar Ligi'nde gol atan en genç oyuncu unvanını elde etti.

ADINI ROMA TARİHE YAZDIRDI

Devler Ligi'nde ilk golüyle buluşan milli gururumuz aynı zamanda Roma tarihine de geçmeyi başardı. Shakhtar Donetsk karşısında bulduğu golle Roma'da ilk Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında gol bulan 5 isimden biri oldu.

Roma'da daha önce bu başarıyı Juan Iturbe, Leandro Greco, Rodrigo Taddei ve efsane isim Francesco Totti elde ederken, dün Ukrayna'da attığı golle Cengiz de bu isimlerin arasına adını yazdırdı.