Cengiz Ünder'e rekor teklif: Tarihin en pahalısı olacak...

Cengiz Ünder
Cengiz Ünder

Roma formasıyla geçtiğimiz sezon taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Cengiz Ünder'in ismi Avrupa'nın önde gelen takımlarıyla anılıyor. Son olarak Tottenham, Cengiz Ünder için Roma'nın kapısını çalmak adına harekete geçti.

İtalya Serie A ekibi Roma’da geçtiğimiz sezon sergilediği performansla Avrupa devlerini peşine takan Cengiz Ünder, İngiliz ekibi Tottenham’ın transfer listesine girdi.

İtalyan basınında yer alan habere göre; daha önce Manchester City’nin de izlemeye aldığı milli oyuncuyu kadrosuna katmak isteyen Kuzey Londra temsilcisi, Roma ile temasa geçmeye hazırlanıyor. Cengiz Ünder hakkında Manchester City yöneticilerinden bilgi alan Tottenham, İngiltere’de 9 Ağustos’ta kapanacak transfer dönemi öncesinde imzaları atmak istiyor.

Önümüzdeki günlerde Roma’nın kapısını çalacak olan Tottenham’ın, Cengiz Ünder için 35 milyon avro bütçe ayırdığı belirtildi. Cengiz Ünder, bonservisine 197 milyon TL ödenmesi durumunda Barcelona’nın Arda Turan için ödediği 34 milyon avroyu geçerek Türk futbol tarihinin en pahalı oyuncusu olacak.

Roma formasıyla geçen sezon 32 resmi maçta şans bulan Cengiz Ünder, 8 gol ve 2 asistlik skor katkısı sağlamış ve aynı zamanda oyun içindeki performansıyla da büyük beğeni toplamıştı. Cengiz geçen yaz Başakşehir'den Roma'ya 13,4 milyon euro'ya transfer oldu.