Cenk Ergün'den zehir zemberek açıklamalar: "Kocaman'ın bir bildiği varmış"

Cenk Ergün'den zehir zemberek açıklamalar:​ "Kocaman'ın bir bildiği varmış"
Cenk Ergün'den zehir zemberek açıklamalar:​ "Kocaman'ın bir bildiği varmış"

Trabzonspor-Galatasaray maçının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Galatasaray Sportif Direktörü Cenk Ergün çok sert ifadeler kullandı.

Spor Toto Süper Lig'in 10.haftasında dün akşam oynanan Trabzonspor-Galatasaray mücadelesi Karadeniz ekibinin 2-1'lik galibiyetiyle sonuçlandı.

Bu sonuçla ligdeki ilk yenilgisini alan Galatasaray'da maçtan sonra hakeme büyük tepki vardı. Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, hakemleri hedef alırken zehir zemberek açıklamalar yaptı.

Cenk Ergün maçtan sonra yaptığı açıklamada hakemler hakkında sert ifadeler kullandı.
Cenk Ergün maçtan sonra yaptığı açıklamada hakemler hakkında sert ifadeler kullandı.

Cenk Ergün'ün gündeminde Fenerbahçe derbisindeki hakem kararları, yabancı kuralı ve Trabzonspor maçının hakemi Halis Özkahya vardı. İşte Cenk Ergün'ün açıklamaları;

  • "Maçı yöneten insanın bu şekilde yönetmemesi lazım. 6 oyuncu değişti. Atılan oyuncular… Feghouli'nin pozisyonu 40 defa seyredersiniz. Neden Olcay'a kırmızı çıkmıyor. Biliyor atılacağını.
  • Geçen hafta da böyleydi. Bu sistemi yönetenlerin bunu çözmesi lazım. İlla bağıranın yanına mı dönecek bir sistem? Maçın ilk yarısında Fernando'nun pozisyonu. Kart yok. Orta sahada olunca kart verilmiyor mu? Geçen hafta da 30 dakikada 3 sarı kart. Düt, düt, düt, düt fauller… Kötü oynamamıza rağmen golü attık.
  • Kartlar adaletli dağıtılsın. Nelerin olduğunu biliyoruz. 2 maç bir maça iniyor, talimatlar değişiyor. Kimi koruyoruz? Ondan sonra yerli-yabancı oyuncu… 8 yabancıyla Çorum maçına çıkınca ne oluyor?
  • Hepimiz bu topraklarda yaşıyoruz. Dışarıda adam bana geliyor diyor ki, 'Aman dikkat edin, sizi doğrayacaklar'. Bana diyen, ona da diyor.
  • Eren Derdiyok da İsviçre Milli Takımı'nın forveti, bu ligi domine etmiş bir adam. İş oraya kadar gelmiyor ki."Yabancı kuralı böyle devam ediyor. Seneye de böyle devam etmesi lazım. Şimdi bu konuşanlar devre arasında 11 Türk toplayıp maçlara 11 Türk oyuncuyla mı çıkacaklar?"

Muhabirlerin Aykut Kocaman'ın yaptığı; "Puan farkı suni" yorumunun sorulması üzerine Cenk Ergün; "Aykut Kocaman'ın bildiği bir şey varmış demek ki" yorumunu yaptı.