Cenk Tosun, Fenerbahçe'nin kapısından dönmüş

​Cenk Tosun, Fenerbahçe'nin kapısından dönmüş
​Cenk Tosun, Fenerbahçe'nin kapısından dönmüş

Cenk'in Everton'a transfer olmasının ardından bu transferde pazarlıkları yürüten 2. Başkan Ahmet Nur Çebi, transfer hakkında tüm detayları anlattı. Özellikle Cenk Tosun'un Beşiktaş'a transfer olma sürecinde Fenerbahçe'nin kapısından nasıl döndüğünü anlattı.

Transfer döneminin başlamasıyla Everton'a rekor bir ücretle transfer olan Cenk Tosun hakkında açıklamalarda bulunan Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Cenk Tosun'un Gaziantepspor'dan Beşiktaş'a geliş sürecine ilişkin bir itirafta bulundu

2013-2014 sezonunun devre arasında Cenk'le mukavele imzaladıkları dönemi anlatan Çebi, Gaziantepsor'un Cenk Tosun'a Fenerbahçe'ye gitmesi için baskı yaptığını öne sürdü.

Vatan'a verdiği röportajda Çebi, o dönem Gaziantepsporlu yöneticilerle aralarında geçen diyaloğu ve Cenk Tosun'un Beşiktaş'a gelişini şu sözlerle aktardı:

  • "Cenk'i F.Bahçe'ye vermek istediler, bu yüzden hem Cenk'e hem de bize çok baskı yaptılar. Hiç hoş baskılar da değildi onlar. Hatta bu transfer için çok uğraşan Deniz Atalay beni arayıp 'Bana böyle böyle söylüyorlar' dediğinde "Sen rahat ol kardeşim, ben gerekeni yapar, onlarla konuşurum' deyip İbrahim Kızıl ve kardeşleriyle konuşmuştum. 'Bizimle yöneticimizle böyle konuşamazsınız, haddinizi bilin, Cenk'e yaptığınız baskıya da son verin' demiştim"