Contador: Bana haksızlık yaptılar

​Contador: Bana haksızlık yaptılar
​Contador: Bana haksızlık yaptılar

İspanyol bisikletçi Alberto Contador, yıllar önce aldığı doping cezası hakkında açıklamalarda bulundu.

İspanya Bisiklet Turu ile beraber profesyonel bisiklet kariyerinden emekli olan Alberto Contador, İspanyol basınına özel açıklamalarda bulundu.

Kariyeri boyunca 7 Büyük Tur zaferi bulunan ve aktif sporcular arasında bu alanda zirvede yer alan Alberto Contador, son etabı 9 Eylül'de yarışılan La Vuelta ile beraber yollara veda etmişti. İspanya'da bir radyo programının konuğu olan efsane, yeni hayatını paylaştı.

Yeni ve normal bir hayatın keyfini çıkardığını söyleyen Contador, profesyonel sporcu iken yapamadığı, babası ile kahvaltı yapmak gibi bazı şeyleri yapabilmenin heyecanını yaşadığını belirtti. Yine de bisikletten kopmayacağını belirten 34 yaşındaki oyuncu, kendi açtığı bisiklet okulunda geleceğin yıldızlarına eğitim vereceğini söyledi.

2010 yılındaki idrar örneğinin sonucu olarak 2012'de TAS tarafından kanında yüksek oranda clenbuterol çıkması ile beraber doping cezasına çarptırılması hakkında da konuşan Contador, bu cezanın bisiklet spor tarihinin en büyük haksızlığı olduğunu iddia etti. Contador, o yıllarda bu maddenin yediği bir etten zehirlenmesi sonucunda vücudunda bulunduğunu açıklamıştı.

Gelecekte bisiklet dünyasından kopmak istemediğinin altını çizen Contador, yine de bir takımın menajerliğini yapmak istemediğini, kısa vadede kendi kurduğu altyapı kuruluşuna kendisini adayacağını söyledi.

(Kaynak: Eurosport)