Derbide yenilmemenin şifresi

Soldado ve Belhanda'nın ilk yarıdaki maçta yaşadığı gerginlikten bir kare.
Soldado ve Belhanda'nın ilk yarıdaki maçta yaşadığı gerginlikten bir kare.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki lig maçlarında ilk golü atan taraf çok zor yeniliyor. Rekabetteki son 51 lig maçında skor olarak öne geçen takım, sadece 3 kez sahadan puansız ayrıldı. Bu sezon geride kalan 27 maçta Fenerbahçe geriye düştüğü 3 karşılaşmadan 3 puanla ayrılırken, Galatasaray bunu 4 kez başardı.

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında 14 Nisan Pazar günü karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ile Galatasaray arasında son yıllarda yapılan derbilerde, ilk golü atan taraf kolay kolay yenilmiyor.

Rekabette 25 yılı kapsayan son 51 lig maçında ilk golü atan takım sadece 3 kez mağlup oldu. Söz konusu dönemde Galatasaray ilk golü attığı 11 müsabakadan galibiyetle ayrıldı. Fenerbahçe ise golsüz eşitliği bozduğu 23 karşılaşmayı kazandı.

İki takım arasında yapılan son 51 lig maçının 7'si gollü beraberlikle sona erdi. Bu müsabakaların altısında ilk golü Fenerbahçe atarken, Galatasaray beraberliği yakalayan taraf oldu. İki takım arasındaki son maçta ise Galatasaray 2-0 öne geçerken, sarı-lacivertliler eşitliği sağladı.

Habere konu olan dönemde 3 karşılaşmada ilk golü atmasına rağmen Galatasaray, Fenerbahçe'nin geri dönüşüne engel olamadı ve sahadan mağlup ayrıldı.

  • Fenerbahçe-Galatasaray rekabetinde yapılan son 51 lig mücadelesinin 7'si ise golsüz sona erdi.

Fenerbahçe sonradan açılıyor

Fenerbahçe, bu sezon ligde geriye düştüğü 17 maçın 9'unu kaybetmedi. Bu mücadelelerin 3'ünde rakiplerinden 3 puan alan sarı-lacivertliler, 6 maçtan ise beraberlikle ayrılmayı başardı.

Fenerbahçe, evinde Bursaspor, Çaykur Rizespor ve Demir Grup Sivasspor maçlarında mağlup duruma düşmesine rağmen 3 puana uzandı.

  • Sarı-lacivertliler, bu sezon özellikle derbilerde yaptığı geri dönüşlerle adından söz ettirdi.

Fenerbahçe, bu sezon ilk derbisini seyircisi önünde Beşiktaş'a karşı oynadı. Bu mücadelede 1-0 yenik duruma düşen sarı-lacivertliler, eşitliği sağlayarak sahadan 1 puanla ayrıldı.

Daha sonra deplasmanda Galatasaray ile karşılaşan ve 2-0 yenik duruma düşen Fenerbahçe, rakibinden 1 puan alırken, galibiyeti kaçıran taraf oldu. Fenerbahçe, bu sezonki en çok ses getiren geri dönüşe ise Beşiktaş karşısında imza attı. Sarı-lacivertliler Vodafone Park'taki maçta 3-0 yenik düşmesine rağmen üst üste bulduğu gollerle 1 puan almayı başardı.

Fenerbahçe ayrıca bu sezon 3 karşılaşmada öne geçmesine karşın galibiyete ulaşamadı. Sarı-lacivertliler, bu maçların 1'inden puansız ayrılırken, diğer ikisinde 1 puanla yetindi.

Galatasaray da önemli geri dönüşlere imza attı

Galatasaray, bu sezon ligde yenik duruma düştüğü müsabakalarda önemli geri dönüşler gerçekleştirdi.

Sarı-kırmızı takım, tıpkı rakibi Fenerbahçe gibi 3 karşılaşmada öne geçmesine karşın galibiyete ulaşamadı. Galatasaray, bu maçların üçünden de beraberlikle ayrıldı.

  • Galatasaray, 4 mücadelede ise geriye düşmesine rağmen 3 puanı almasını bildi.

Sarı-kırmızılılar, deplasmandaki MKE Ankaragücü, Kasımpaşa ve Bursaspor maçları ile evindeki Demir Grup Sivasspor müsabakasında geriye düşmesine rağmen 3 puana ulaşan taraf oldu.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

🙃 Upppps...

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()