Dorukhan Toköz idolünü açıkladı

Genç futbolcu sezon başında Eskişehirspor'dan Beşiktaş'a transfer olmuştu.
Genç futbolcu sezon başında Eskişehirspor'dan Beşiktaş'a transfer olmuştu.

Beşiktaş formasıyla dikkatleri üzerine çeken Dorukhan Toköz, siyah-beyazlı taraftarlara övgüler yağdırarak, futbolcu olarak örnek aldığı isimleri açıladı.

Beşiktaş'ın sezon başında Eskişehirspor'dan transfer ettiği 23 yaşındaki futbolcu Dorukhan Toköz, verdiği röportajda dikkat çeken ifadelere imza attı.

Başarılı futbolcu, idollerin kimler sorusuna şu yanıtı verdi:

  • Xabi Alonso'yu çok beğenirdim. Yine aynı tarzdaki Gerrard'ı çok beğenerek izliyordum. Futbolda hem defans hem ofansı bir arada yapmak gerçekten zor ama bunu yapabilirseniz ortaya güzel şeyler çıkıyor. Xabi Alonso ve Gerrard bence oyunun iki yönünü de çok başarıyla oynayabilen oyunculardı.

Genç oyuncu takımdaki örnek aldığı isimlerle ilgili, "Burak abi, Necip abi, Mustafa abi, Oğuzhan abi, hepsi kendilerine çok dikkat ederek yaşarlar. Bizim takımın geneli böyle zaten. Burak abi sağlığı ve beslenmesiyle ilgili çok hassastır. Necip abi uykusuna çok dikkat eder. Bazen Oğuzhan abiye giderim, mutlaka sporcu beslenmesine uygun yemekler yapar. Mustafa abiye giderim, o da yol gösterici konuşmalar yapar, tavsiyelerde bulunur" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'taki ilk lig maçına Sivasspor karşısında Vodafone Park'ta çıkan Dorukhan, o karşılaşmayla ilgili ise şunları söyledi:

  • Taraftarına aşık olduğum bir camiadayım. Sivasspor maçından önce UEFA Avrupa Ligi'ndeki Partizan maçının son 10 dakikasında oyuna girmiş ve asıl büyük heyecanı yaşamıştım. Taraftarın önüne ilk kez çıkıyordum. Allah'a şükür o maç da benim için iyi geçmişti.