Dünyaca ünlü spor dergisi Sports Illustrated'dan özel Beşiktaş haberi

​Dünyaca ünlü spor dergisi Sports Illustrated'den özel Beşiktaş haberi
​Dünyaca ünlü spor dergisi Sports Illustrated'den özel Beşiktaş haberi

Dünya çapında tanınan bir dergi olan ve milyonlarca okuyucusu bulunan Sports Illustrated, Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ne yaptığı müthiş başlangıcı sayfalarına taşıdı.

GZT Spor Dış Haberler - ABD'nin ve tüm dünyanın önde gelen spor dergilerinden Sports Illustrated, Beşiktaş ile ilgili özel bir haber hazırladı.

Kara Kartal'ın Şampiyonlar Ligi'ne yaptığı harika başlangıcı vurgulayan dergi, "Usta oyuncuların takımı Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde ciddiye alınmalı" başlığıyla Beşiktaş’ın yakaladığı başarıyı haberleştirdi.

Haberde, Beşiktaş'ın deplasmanda Porto'yu 3-1'lik sonuçla sürklase ederek başladığı serüvende, Leipzig karşısında aldığı galibiyetle çok önemli bir 3 puan aldığı ve Monaco karşısında alacağı bir galibiyetin de sürpriz olmayacağı belirtildi. Ayrıca, "Beşiktaş’ın gerçekleştirdiği müthiş başlangıçla ilgili ilgi çekici olan, parlak günleri geride kalmış görünen futbolcularla oluşturulan ekibin bu başarıyı yakalamış olması” yorumu yapıldı.

BABEL'E AYRI BİR PARANTEZ AÇILDI

Sports Illustrated, yer verdiği Beşiktaş analizinde siyah-beyazlıların Hollandalı futbolcusu Ryan Babel'e ayrı bir parantez açtı. İşte haberde yer alan önemli ifadeler:

  • "Ryan Babel, hem ligde hem Avrupa’da Beşiktaş’ın gerçekleştirdiği bu şovun yıldızıydı. Bir zamanlar geleceğin en büyük yıldızı olarak gösterilen ancak sonrasında yolunu kaybeden eski Liverpoollu futbolcu, Anfield’dan ayrıldıktan altı yıl sonra, 30 yaşında beş gol atarak başladığı sezonda Beşiktaş formasıyla yeniden gençleşmiş görünüyor. Babel, dünya çapında tecrübesi olan ve Beşiktaş formasıyla yeniden parlayan oyuncular konusunda Beşiktaş’ta yalnız değil. Barcelona’dan gelen Adriano, eski Real Madridli Pepe, 33 yaşındaki Quaresma, Kanadalı veteran futbolcu Atiba da hâlâ güçlü ve tecrübesini sahaya yansıtan isimler arasında. Medel, Negredo gibi isimleri de bu listeye rahatça ekleyebiliriz."

YETENEKLİ GENÇLERE DE VURGU YAPILDI

Beşiktaş'ta dünya çapında tecrübesi olan isimlerin yanında çok önemli genç yeteneklerin de forma giydiği vurgulanan analizde şu ifadelere yer verildi:

  • "Beşiktaş’ı bu başarıya götürenler yalnızca yaşlı emektar futbolcular değil. Tecrübelilerin yanında bir kaç heyecan verici genç oyuncu da dikkat çekiyor. Arsenal kökenli Oğuzhan Özyakup, kaptanlık pazubandı da taktığı Beşiktaş’ta performansının zirvesine çıktı. İsmi İngiliz ekipleriyle geçen Brezilyalı Anderson Talisca da bu kategoride yer alıyor. Usta oyuncuların takımı Beşiktaş mevcut oyunuyla fırsatını bulduğunda çok can yakabileceğine inanmamızı sağladı."