Dünyanın en çok kazıklanan takımı: İtalyan devi Inter

Philippe Coutinho
Philippe Coutinho

İtalya'da tarih boyunca transfere en çok para harcayan ve genç yetenekleri ilk keşfeden kulüp olmasına rağmen diğer takımların gerisinde kalan Inter nerede hata yapıyor?

Inter'ın nerede hata yaptığı sorusunun cevabı aslında çok basit. Inter transferde hata yapıyor. Çünkü Inter, şimdiye kadar sabırsızlığından dolayı birçok transferde kazıklandı.

1990'lı yıllarda Ronaldo ve Vieri'yi kadrosun katarak dünya transfer rekorunu kıran Inter, yaptığı kaliteli transferler ve genç oyuncuları keşfederek bünyesine katmasıyla ünlenmiş bir kulüp. İlk bakışta transferde yanlış bir strateji uygulamadığı görülse de sabretmeyi bilmesinden dolayı birçok yıldız adayını erkenden elinden çıkara İtalyan devi, transferde birçok kazık yedi.

İşte Inter'in sattığı ve dünya futboluna damga vuran isimlerden bazıları:

Matthias Sammer
1992 yılında 6 milyon Avro karşılığında Stuttgart'tan transfer edilen Matthias Sammer'e 1 sezon boyunca sadece 11 maçta forma şansı verildi. Sezon sonu zararına 4.25 milyon avro karşılığında Borussia Dortmund'a satılan Alman futbolcu, Dortmund'da efsane haline geldi.
Matthias Sammer 1992 yılında 6 milyon Avro karşılığında Stuttgart'tan transfer edilen Matthias Sammer'e 1 sezon boyunca sadece 11 maçta forma şansı verildi. Sezon sonu zararına 4.25 milyon avro karşılığında Borussia Dortmund'a satılan Alman futbolcu, Dortmund'da efsane haline geldi.
Dennis Bergkamp
Hollanda'nın dünya futboluna kazandırdığı en büyük yıldızlardan biri olan Dennis Bergkamp, 1993 yılında 9.7 milyon avro bonservis bedeli karşılığında Inter'e transfer oldu. İki yıl İtalyan kulübünün formasını giyen Bergkamp, 1995'te sadece 11,25 milyon avroya Arsenal'e satıldı. Çünkü Başkan Moratti'ye göre Maurizio Ganz daha iyi bir golcüydü. Bergkamp İngiltere'de bir Arsenal efsanesine dönüştü.
Dennis Bergkamp Hollanda'nın dünya futboluna kazandırdığı en büyük yıldızlardan biri olan Dennis Bergkamp, 1993 yılında 9.7 milyon avro bonservis bedeli karşılığında Inter'e transfer oldu. İki yıl İtalyan kulübünün formasını giyen Bergkamp, 1995'te sadece 11,25 milyon avroya Arsenal'e satıldı. Çünkü Başkan Moratti'ye göre Maurizio Ganz daha iyi bir golcüydü. Bergkamp İngiltere'de bir Arsenal efsanesine dönüştü.
Roberto Carlos
1995 yılında Palmeiras'ta keşfettiği Roberto Carlos'u 3.5 milyon avro karşılığında kadrosuna katan Inter, teknik direktör Roy Hodgson ile anlaşamamasından dolayı Roberto Carlos'u sezon sonu Real Madrid'e sattı. Sonrası malumunuz. Roberto Carlos halen tarihin gelmiş geçmiş en iyi sol beki olarak gösteriliyor.
Roberto Carlos 1995 yılında Palmeiras'ta keşfettiği Roberto Carlos'u 3.5 milyon avro karşılığında kadrosuna katan Inter, teknik direktör Roy Hodgson ile anlaşamamasından dolayı Roberto Carlos'u sezon sonu Real Madrid'e sattı. Sonrası malumunuz. Roberto Carlos halen tarihin gelmiş geçmiş en iyi sol beki olarak gösteriliyor.
Andrea Pirlo
Andrea Pirlo'yu 1998 yılında Brescia'da keşfeden ve 2 milyon avroya kadrosuna katan Inter, sonraki sene Pirlo'yu eski takımına kiraladı. Bir yıl sonra Pirlo yine Reggina'da kiralıktı. Inter'de kiralanmaktan bıkan Andrea Pirlo, 18 milyon avro karşılığında 2001'de Milan'a satıldı. Sonrasında ise hepinizin bildiği üzere orada efsaneleşti.
Andrea Pirlo Andrea Pirlo'yu 1998 yılında Brescia'da keşfeden ve 2 milyon avroya kadrosuna katan Inter, sonraki sene Pirlo'yu eski takımına kiraladı. Bir yıl sonra Pirlo yine Reggina'da kiralıktı. Inter'de kiralanmaktan bıkan Andrea Pirlo, 18 milyon avro karşılığında 2001'de Milan'a satıldı. Sonrasında ise hepinizin bildiği üzere orada efsaneleşti.
Clarence Seedorf
Inter'in Clarence Seedorf'u transfer stratejisi öncekilere benzemiyordu. Hollandalı futbolcuyu Real Madrid'den ciddi bir para karşılığında 24,5 milyon euro'ya transfer eden Inter, Seedorf'u sadece bir buçuk yıl oynatıp 22,5 milyon euro'ya zararına Milan'a sattı. Inter'in ezeli rakibine giden Seedorf, Milan formasıyla harikalar yarattı ve kariyerinin en büyük başarılarını Milan'da yaşadı.
Clarence Seedorf Inter'in Clarence Seedorf'u transfer stratejisi öncekilere benzemiyordu. Hollandalı futbolcuyu Real Madrid'den ciddi bir para karşılığında 24,5 milyon euro'ya transfer eden Inter, Seedorf'u sadece bir buçuk yıl oynatıp 22,5 milyon euro'ya zararına Milan'a sattı. Inter'in ezeli rakibine giden Seedorf, Milan formasıyla harikalar yarattı ve kariyerinin en büyük başarılarını Milan'da yaşadı.
Leonardo Bonucci
2005 yılında Vitarbese adlı bir takımda keşfettiği Bonucci'yi 40 bin avroya transfer eden Inter, Bonucci'yi 2009 yılına kadar başka takımlara kiraladı. Sonunda da doğru dürüst forma şansı vermediği tecrübeli stoperi Genoa'ya 4 milyon avroya sattı. Bari'ye; Bari de Juventus'a sattı. Juventus da yıldız oyuncuyu bu sezonun başında 42 milyon euro'ya Milan'a sattı.
Leonardo Bonucci 2005 yılında Vitarbese adlı bir takımda keşfettiği Bonucci'yi 40 bin avroya transfer eden Inter, Bonucci'yi 2009 yılına kadar başka takımlara kiraladı. Sonunda da doğru dürüst forma şansı vermediği tecrübeli stoperi Genoa'ya 4 milyon avroya sattı. Bari'ye; Bari de Juventus'a sattı. Juventus da yıldız oyuncuyu bu sezonun başında 42 milyon euro'ya Milan'a sattı.
Coutinho
2008 yılında Vasco de Gama'nın U17 takımında keşfettiği Coutinho'yu 3.8 milyon avro karşılığında transfer eden Inter, sonrasında 2.5 yıllığına tekrar eski takımına kiraladı. 2010'da Inter'e katılan Coutinho 1,5 sene oynadıktan sonra Espanyol'a kiralandı. Inter'e dönen yıldız futbolcu doğru düzgün şans verilmeden 2013 Ocak ayında 13 milyon avroya Liverpool'a satıldı. Liverpool da Coutinho’yu geçtiğimiz günlerde 160 milyon avroya Barcelona’ya sattı.
Coutinho 2008 yılında Vasco de Gama'nın U17 takımında keşfettiği Coutinho'yu 3.8 milyon avro karşılığında transfer eden Inter, sonrasında 2.5 yıllığına tekrar eski takımına kiraladı. 2010'da Inter'e katılan Coutinho 1,5 sene oynadıktan sonra Espanyol'a kiralandı. Inter'e dönen yıldız futbolcu doğru düzgün şans verilmeden 2013 Ocak ayında 13 milyon avroya Liverpool'a satıldı. Liverpool da Coutinho’yu geçtiğimiz günlerde 160 milyon avroya Barcelona’ya sattı.