Dünyanın en değerli futbolcusunu açıkladı

Kylian Mbappe, Manchester United maçının ardından sahayı terk ediyor.
Kylian Mbappe, Manchester United maçının ardından sahayı terk ediyor.

Portekizli teknik direktör Jose Mourinho, Cristiano Ronaldo - Lionel Messi tartışmasına noktayı koydu. Dünyanın en iyi futbolcusu sorulan deneyimli çalıştırıcı, 20 yaşındaki Kylian Mbappe'yi işaret etti.

Son olarak Premier Lig devi Manchester United’ı çalıştıran Jose Mourinho, beIN SPORTS’a verdiği röportajda dünyanın en iyi futbolcusu olduğunu düşündüğü ismi açıkladı.

Fransa’nın altın çocuğu Kylian Mbappe’yi yere göre sığdıramayan Portekizli teknik adam, genç futbolcunun Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo’dan daha değerli olduğunu belirtti. Mbappe’nin henüz 20 yaşında olmasının altını çizen Mourinho, PSG’den ayrılması halinde dünyanın en pahalı oyuncusu olacağını savundu.

  • “Gelecekten bahsedersek Mbappe'nin 5-10 yıl içinde nerelere geleceğini konuşmamıza gerek yok. Nitelik açısında o muhteşem bir futbolcu. Ronaldo ile Messi'nin yaşlarıyla kıyaslarsak Mbappe dünyanın en değerli futbolcusu'' dedi.”

2018 Dünya Kupası'nda Fransa formasıyla zafere koşan Mbappe'nin Paris Saint-Germain ile 2022'ye kadar kontratı bulunuyor. Kylian Mbappe bu sezon resmi maçlarda 34 kez forma giydi, 30 gol attı, 15 asist yaptı.