Dünyanın en profesyonel oyuncusu: John Mikel Obi

John Obi Mikel
John Obi Mikel

Trabzonspor, son olarak Middlesbrough forması giyen ve bonservisi elinde olan 32 yaşındaki tecrübeli orta saha oyuncusu John Obi Mikel ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Yıllık 1 milyon 500 bin avro garanti ücret alacak Nijeryalı oyuncu, 2019-20 ve 2020-21 sezonlarında oynanacak Süper Lig maçlarının yüzde 70'inde en az 45 dakika oynaması halinde ise opsiyon şartını kullanabilecek.

2011 ve 2018 yıllarında babası Michael Obi iki kez fidye için kaçırılan Obi Mikel, bu süreçlerde maçlara çıkmaya devam etmiş ve gösterdiği metanetle döneme damga vurmuştu.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor, bonservisi elinde bulunan Nijerya Milli Takımı'nın kaptanı John Mikel Obi ile anlaşmaya vardığını duyurdu.

Bordo-mavili kulüp, 2+1 yıllık sözleşme imzaladığı oyuncuya yıllık 1 milyon 500 bin avro garanti ücret ödeyecek. 2019-20 ve 2020-21 sezonlarında oynanacak Süper Lig maçlarının yüzde 70'inde en az 45 dakika oynaması halinde ise opsiyon şartı gerçekleşmiş olacak.

  • Sözleşme süresi: 2+1
  • 2019/2020: 1.5 milyon euro
  • 2020/2021: 1.5 milyon euro
  • 2021/2022: (opsiyon) 1.5 milyon euro

John Obi Mikel nasıl bir oyuncu?

Son olarak Çin'de Tianjin Teda ve İngiltere'de Middlesbrough takımlarının formasını giyen Obi Mikel, 32 yaşında ve orta sahada forma giyiyor. Geçtiğimiz sezon Middlesbrough formasıyla ligde oynadığı 18 maçta 1 gol attı.

  • Obi Mikel hamlesini çok sevdim, Türkiye'de safkan defansif orta saha kullanmadan, dengeli merkez ikili/üçlü kullanan takımlar hep fark yaratmıştır. Trabzonspor 82 puanı Selçuk-Colman ikilisiyle topladı. Mikel bence üçlü orta sahanın bile önünü açıyor.

Öte yandan Futbol Arena'dan Çağdaş Sevinç ise Trabzonspor'un çok önemli bir transfere imza attığının altını çizerek bordo mavili kulübü tebrik etti.

Obi Mikel'in babası iki kez kaçırıldı

Mikel'in babası Michael Obi, 2011 ve 2018 yıllarında olmak üzere iki kez fidyeciler tarafından kaçırıldı. Nijeryalı futbolcu, her iki olayda da gösterdiği metanetle dünya üzerinde kimsenin kolay kolay sergileyemeyeceği bir tavır ortaya koyarak takdir toplamıştı.

Michal Obi, ilk olarak 2011'de Chelsea - Stoke City maçından önce kaçırıldı. Nijerya polisi, ülkenin Kano kentinde düzenlenen baskınla Michael Obi'ye sağ ulaşırken, beş kişiyi gözaltına aldı.

Michael Obi, kurtarıldıktan sonra yaptığı açıklamada askeri üniforma giyen 5 kişi tarafından kaçırıldığını ve 10 gün işkence gördüğünü anlattı.

  • Onlara yalvardım ama beni acımasızca dövdüler. Beni korkunç bir yerde tuttular.Askeri üniformalar içinde beş kişiydiler. Beni askeri taşıtlar gibi boyanmış bir araca itip çok hızlı sürmeye başladılar. Bir aracın böyle uçar gibi gidebileceğini bilmezdim

İkinci kaçırılma vakası ise 2018 yılında Nijerya'nın Arjantin ile oynadığı Dünya Kupası maçında yalnızca 4 saat önce yaşandı. Durumu federasyona ve teknik direktör Gernot Rohr'a söylemeyen Mikel, maça çıkarak terinin son damlasına kadar mücadele etmişti. Maçı 2-1 kaybeden Arjantin, Dünya Kupası'na veda etmişti.

  • "Bu durumu kafamdan atmalı ve önce ülkemi temsil etmek için sahaya çıkmalıydım. Eğer yetkili birine ya da herhangi birine bu durumdan bahsedersem, babamı öldüreceklerini söylediler. Durumu kimseye bahsetmedim çünkü takımın kafasının da böylesine önemli bir maçtan önce karışmasını istemiyordum. Nijerya halkını hayal kırıklığına uğratamazdım"

John Obi Mikel, 2011 yılınd yaşanan kaçırılma vakalarında da maçlara çıkmayı sürdürmüştü. Chelsea menajeri Andre Villas-Boas, geçen Cuma orta saha oyuncusunun bu koşullar altında "inanılmaz bir metanet" gösterdiğini söylemişti.

Chelsea adına yapılan açıklamada da, "Mikel, bir insanın hayatındaki bu en zor anlarda inanılmaz bir sorumluluk ve profesyonellik göstermiştir. Kulüp ona ve ailesine tam destek vermeyi sürdürecektir." denilmişti.