Editörün seçimi: Dünya Kupası’nın en iyi kadrosu

2018 FIFA Dünya Kupası'nın en iyi 11'i...
2018 FIFA Dünya Kupası'nın en iyi 11'i...

Fransa'nın mutlu sona ulaştığı 2018 FIFA Dünya Kupası'da hemen hemen her mevkide birçok oyuncu ya yıldızını parlattı, ya da global vitrine sıçrama şansı yakaladı. GZT Spor Servisi olarak, 2018 FIFA Dünya Kupası'nın en iyi 11'ini derledik...

Rusya’da düzenlenen ve Fransa’nın şampiyonluğuyla noktalanan 2018 FIFA Dünya Kupası’nda bazı isimler değerine değer katarken, bazı oyuncularsa global vitrine çıkma şansı yakalayarak kariyerinde seviye atladı.

Bu isimlerin başında Beşiktaş forması giyen Domagoj Vida geliyor. Hırvat oyuncu, Fransa’yla oynanan final dahil olmak üzere süre aldığı 6 maça sığdırdığı 1 gol ve 1 asistle turnuvanın en çok dikkat çeken isimleri arasında yer aldı. Vida’nın ardından kaşesini katlayan bir diğer savunmacıysa Yerry Mina oldu. Kolombiyalı oyuncu, 3 maçta 3 gol atarak tarihe geçti. Falcao’nun ardından Kolombiya’nın Dünya Kupası tarihindeki en golcü oyuncusu konumuna yükselen deneyimli savunmacı, ülkemizde Fenerbahçe ve Galatasaray’ın dahi transfer listesine girdi.

Turnuvanın en iyi kalecisi Thibaut Courtois seçilse de İngiliz eldiven Pickford ve Danimarka kalecisi Kasper Schmeichel’ın epik performansları, bu ikiliyi turnuvanın en gözde kalecileri arasına soktu. Sol bekte sivrilen herhangi bir isim olmazken; sağ bekte Fransız Pavard ve Belçikalı Meunier’ın isimleri ön plana çıktı.

Orta alanda ise büyük bir sürpriz yaşanmadı ve kulüp takımlarında mevkilerini domine eden isimler yine turnuvanın kilit isimleri oldu. Hırvatistan’da Modric, şampiyonanın en iyi oyuncusu seçilirken; Fransa’da da Kante, kupanın gizli kahramanlarından oldu. Brezilya’nın turnuvadaki en iyi ismi olduğu su götürmeyen Coutinho, 10 numara pozisyonunda rakip tanımazken; Belçika’nın lideri Hazard ise sol önde kalitesini gözler önüne sererek şaşırtmadı. Turnuvanın en iyi genç oyuncusu seçilen Kylian Mbappe de, şampiyonanın kazananları arasında yer aldı.

Hücum hattında ise Harry Kane, gol kralı olmasına rağmen futbolseverleri tatmin etmedi. Turnuvada 6 gol kaydeden İngiliz futbolcu, bu gollerin 3 tanesini penaltıdan bulduğu için eleştiri oklarının hedefi haline geldi. Cavani ise özellikle Portekiz maçındaki tek kişilik şovuyla Griezmann ve Lukaku’nun önüne geçti.

🤔 Senin Dünya Kupası 11'inde kimler var? Gönder, paylaşalım...

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()